Debat: Beskæmmende personalepolitik i regionen


Debat: Beskæmmende personalepolitik i regionen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Bjarne Elnegaard, formand 3F Sydfyn, Østre Havnevej 23, Svendborg
Katrine Becher Damkjær
Debat FAA. 

Læserbrev: Regionsrådets besynderlige udlicitering af vask på sygehusområdet når hele tiden nye højder.

"Vi troede da, at den nye opgaveløser ville holde vasken i regionens område" (min oversættelse).

Det er beskæmmende, at regionen, med den erfaring de ellers måtte have i udlicitering af opgaver, ikke har mere styr på konsekvenserne af deres udbudsmateriale.

"Vi kan spare 29 millioner", siger man i regionen.

Det, de bare ikke siger, er, at alle de medarbejdere, som bliver overflødige som konsekvens af nedlæggelse af deres funktioner, og som ikke bare lige kan finde et andet job, ja, den omkostning tørrer man så bare af på andre offentlige instanser.

Det er beskæmmende, at regionen bare "smider" medarbejderne ud, og siger, at det ikke er deres ansvar, hvad der sker ved årsskiftet. Ingen hjælp til omskoling, efteruddannelse eller fastholdelsesbonus for dem, som bliver til absolut sidste dag.

Det skinner tydeligt igennem, at regionsrådspolitikerne (de fleste) blot har afskrevet sygehusvaskerierne som et kapitel i historien, og nu skal man bare videre.

Fremtidig sygehusvask skal foregå enten i Aalborg eller Skovlunde (Sjælland). Det får voldsomme konsekvenser for det nuværende personale.

For det første ved ingen hvor mange, der får mulighed for at arbejde i det nye firma.

For det andet er det svært at forestille sig, at en nuværende medarbejder fra sygehusvaskeriet i Svendborg, bliver den først foretrukne til et job i Aalborg eller Skovlunde.

Det får også voldsomme konsekvenser for den enkelte medarbejder.

For mine medlemmer på sygehusvaskeriet i Svendborg får denne udlicitering nogle konsekvenser som regionspolitikerne burde have indtænkt i udbudsmaterialet.

Der er også klimabelastningen at tænke på, synes jeg, men for regionsrådet er det blot en samfundsmæssig omkostning, som er en del af prisen for at spare de 29 millioner kroner. Beskæmmende, når vi tænker på, at vi vil have mere grøn omstilling.

I 3F Sydfyn er vi stærkt utilfredse med den beskæmmende personalepolitik, som blandt andet rammer vores medlemmer. Egentlig er det her, kære regionsråd, en ommer.

Som politikere skal I tage helhedshensyn og ikke bare gå efter besparelser, som i sidste ende kan vise sig ikke at være en besparelse, når vi kigger på helhedsbilledet.

Det må være rimeligt at forlange af jer, at I kommer mere på banen i forhold til den personalegruppe, I lige har trukket tæppet væk under.

Debat: Beskæmmende personalepolitik i regionen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce