Debat: Behandlingen af den ægte vare?


Debat: Behandlingen af den ægte vare?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Pia van Deurs, Jernbanevej 1, kld., Svendborg
Samspilsramt landmand - Otterup
Debat FAA. 

Læserbrev: Imens det højtudviklede, civiliserede menneske, diskuterer hvorvidt de plantebaserede varer, der i større og større mængde dukker op på markedet, ligner "den ægte vare", transporteres levende væsener, med kognitive evner svarende til et fire års barn, hver dag til henrettelsespladser, gemt væk for den brede befolkning. Gemt væk, fordi det "larmer" og er etisk skræmmende.

Hvad er den "ægte vare" så? Jo, for ikke at støde folk, bliver de døde kroppe, fra disse væsener, skåret ud og parterede i dele vi kalder koteletter, flæskesteg, frikadellefars, cuvette, højreb, skinke, sylte osv.

Skulle det sælges under de ægte navne skulle der stå: Skiveskåret ryg fra en gris, stort stykke ryg fra en gris, hakkede muskler fra en gris, inderlåret fra en ko, et stykke ryg fra en ko, et lår fra en gris, hakket hoved fra en gris osv.

I stedet for at glædes over, at der endelig er nogen, der har fundet frem til produkter, der ligner det, vi kender, bruges der enorme mængder af energi på at nedgøre disse.

Hvorfor ikke glædes over, at vi langt om længe er nået så langt, at vi ikke behøver at holde millioner af levende væsener som fanger, transportere dem under kummerlige forhold i angst- og stressfyldte tilstande for til sidst at gasse dem og hænge dem op på kødkroge.

Når man taler med mennesker ansigt til ansigt, er der ikke nogen, der ønsker at påføre andre væsener lidelse og angst. Hvad er det, der gør, at denne massefortrængning kan blive ved med at fungere?

Det, der fortæller noget om, hvor langt et samfund er nået, er måden, hvorpå vi behandler de svage i samfundet, dem vi har i vores varetægt, vore gamle, vore børn, vore syge og vore dyr.

Hvor langt er vores samfund nået?

Debat: Behandlingen af den ægte vare?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce