Debat: Bare en fodboldkamp


Debat: Bare en fodboldkamp

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


René Haahr, byrådskandidat for Venstre, Nørregårdsvej, Kirkeby
Claus Bech/Scanpix Denmark
Debat FAA. 

Læserbrev: Til daglig er jeg politiassistent ved Fyns Politi, og søndag var vi en deling fra Fyn, der deltog i politiindsatsen i forbindelse med afviklingen af fodboldkampen mellem Brøndby og FCK.

Flere hundrede betjente fra forskellige steder i landet deltog.

Jeg kan ikke skjule min frustration over de FCK-fans, der ved deres ledsagede ankomst til stadion valgte at forcere et hegn for at bryde ind på stadion. Her skød de med ulovligt fyrværkeri og smed med alt, hvad de kunne få fat i. Dog fik vi ret hurtigt rammet dem ind, og vores delingsfører meddelte til indsatsledelsen, at vi nu havde god mulighed for at anholde hele flokken.

Det blev desværre afvist. Hvorfor fik vi aldrig at vide.

Jeg kan selv ikke med bedste vilje se nogen undskyldning for hele flokken ikke blev anholdt, sigtet for uroligheder, visiteret og bortvist med karantæne. Maskerede fik de fortidens hulemænd til at fremstå som rene gentlemen.

Hvordan kan politiet svigte så galt?

Jeg vil vove at påstå, at vi alle skammede os over ikke at få lov til at passe vores arbejde. Ledelsens manglende handlemod gjorde, at samtlige ballademagere frit kunne gå ud igen, hvorved de igen lavede ballade. De lod sig visitere og kom så ind igen.

Behøver jeg at nævne, at de samme ballademagere i kampens overtid forårsagede kampafbrydelse, da en kontrollant fik smidt et eller andet i hovedet. Det var ikke sket, hvis vi havde taget urostifterne ud af spillet første gang. Denne pinagtige indsats har kostet vores samfund et beløb, som jeg antager at være over 2 millioner kroner.

Jeg synes, de penge gjorde langt mere gavn i blandt andet hjemmeplejen, skolerne eller lignende steder i den hårdt trængte offentlige økonomi. Jeg er så træt af fodboldbøller, og jeg er lige så træt af, at politiet ikke magter at vise bøllerne, at deres opførsel har en konsekvens.

Politikkere, klubber og politi, lev op til jeres ansvar!

En fodboldkamp skal være en begivenhed, hvor familiefædre trygt kan tage børn med uden at risikere at blive ramt af fyrværkeri og være vidner til, 19 betjente bliver udsat for vold!

Debat: Bare en fodboldkamp

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce