Debat: Bakspejl og skyklapper


Debat: Bakspejl og skyklapper

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


John Jensen, Sanddalsvænget 10B. Svendborg
Andreas Bastiansen
Debat FAA. 

Læserbrev: En masse ledende landspolitikere taler om at se i bakspejlet, og ni tidligere skatteministre sveder tran og har gevaldigt travlt ved håndvasken og med at køle de røde ører. Endelig har - foreløbig - landspolitikerne forstået vigtigheden af at lære af fortidens fejl og måske undgå at gentage de samme fejl i fremtiden. 

Lokalpolitisk kunne man måske lære af landspolitikerne og skue lidt i bakspejlet.

I årevis har vi i Svendborg været himmelråbende dårlige til at integrere muslimer, vi er blandt de dårligste i landet og har hobevis af kuldsejlede integrationsprojekter i lasten.

I en FAA artikel for et lille års tid siden indrømmer byrådsmedlem Henrik Nielsen (K), at man ikke har været gode nok, men at han ikke havde behov for at kigge bagud, og at han forventer, at kommunens nye integrationsprojekt "Branchematch Industri" vil lykkes.

Jeg håber her et år efter projektets fødsel, at Henrik Nielsen vil lægge skyklapperne bort og fortæller, hvad han ser i bakspejlet - blev projektet en succes eller endnu en fiasko til brokkassen?

For et par år siden kunne man næsten dagligt læse i FAA om Dorthe Ullemoses kamp mod snart sagt alle byrådspolitikere og embedsmænd, som blev godt bakket op af journalisterne på FAA. Dorthe Ullemose råbte højt, ingen blev skånet, politikere og embedsmænd fik udstillet deres inkompetence.

Ullemose fik en næse af det officielle Svendborg og en overvældende opbakning af almindelige mennesker, som kunne nikke genkendende til kritikken af embedsmandstyret og Familieafdelingen.

Her et par år efter tyder alt på, at Ullemose havde ret i sin skarpe kritik, Familieafdelingen er kørt helt af sporet med formand Mette Kristensen (V) ved roret, og embedsmændene, som Ullemose kritiserede, har skyndsomt forladt skuden, der nu må have kunstigt åndedræt fra staten. Hænderne bliver gnubbet på skatteminister-vis, og Mette Kristensen siger "vi er enige om at se fremad, for det gavner ikke noget at kigge baglæns."

Jeg gad vide om, Venstre og Det Konservative Folkeparti har været på fælles kursus i brug af skyklapper og dyrkning af snæversyn.

Debat: Bakspejl og skyklapper

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce