Debat: Arbejder Moderniseringsstyrelsen nu med armslængdeprincip?


Debat: Arbejder Moderniseringsstyrelsen nu med armslængdeprincip?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Brita Andersen, formand, HK Stat Midt, Nørrevoldgade 43, Odense C
Billede
Debat FAA. 

Læserbrev: Under sidste års svære overenskomstforhandlinger på det offentlige område spillede Moderniseringsstyrelsen en helt central rolle. Det lignede nærmest, at styrelsen var minister Sophie Løhdes forlængede arm, når hun spillede med de politiske muskler i et forløb, hvor hun blandede rollerne som minister og offentlig arbejdsgiver sammen.

Normalt skelner politikerne i lignende situationer mellem, hvornår de er politikere, ministre eller arbejdsgivere for den store gruppe offentligt ansatte, men i stedet brugte Løhde arbejdsgiverpositionen til at omsætte en tydeligt politisk dagsorden.

Der er derfor på alle måder god grund til, at der evalueres på hele forløbet omkring OK18-forhandlingerne - både hos minister Løhde og hos Moderniseringsstyrelsen. Den evaluering er styrelsen åbenbart i gang med lige nu.

For styrelsens direktør Poul Taankvist har tydeligvis fundet fredspiben frem, når han slår nye toner an og taler ret direkte til de statsligt ansatte (vælgere!). I stort anlagte interview med landsdækkende medier proklamerer han, at Moderniseringsstyrelsen har lært af hele forløbet og nu vil "... have et bredere fokus på gode og velfungerende arbejdspladser i den offentlige sektor", som han citeres for at have sagt.

Styrelsen har ifølge direktøren sat nogle nye pejlemærker, hvor der er mindre fokus på løn og arbejdstid. Til Information siger han, at ledere, medarbejdere og fagforeninger skal "have en samtale om, hvordan vi får den bedst mulige offentlige sektor, ledelse og styring."

Det lyder egentlig som en god plan, men er det ikke lige lovlig sent, at Moderniseringsstyrelsen kommer på andre tanker? Det ville have klædt den, hvis den allerede før eller senest under forhandlingerne havde erkendt, at der skulle mere armslængde til i forhold til minister Løhdes politiske projekt.

Skyldes den aktuelle selvindsigt hos Moderniseringsstyrelsen mon blot, at vi nærmer os et folketingsvalg, der meget nemt kan betyde, at Moderniseringsstyrelsens minister i en ny regering har en rød trøje på - og at Mette Frederiksen allerede har signaleret, at hun i givet fald vil kigge på styrelsen med kritiske briller?

I HK Stat Midt vil vi med meget stor interesse følge, hvordan Moderniseringsstyrelsen agter at omsætte sine nye, fine pejlemærker i praksis. Hvis det lykkes, får vi en langt mere kompetent og politisk mindre snæversynet styrelse. Hvis man til gengæld ikke formår at få den politiske armslængde genindført omkring styrelsen, så gør man sig fortsat angribelig, og så er der næppe langt til, at en ny regering med en anden farve vil overveje et alternativt setup til Moderniseringsstyrelsen.

Debat: Arbejder Moderniseringsstyrelsen nu med armslængdeprincip?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce