Debat: Årets fest den 21. november 2017
Af: Birthe Skovgård, sygeplejerske og byrådskandidat i Svendborg Kommune for Venstre, Rantzausmindevej 232 A, Svendborg

Læserbrev: Alle plus 18-årige, danske statsborgere er inviteret til demokratiets store festdag, hvor der er valg til kommune og region.Her har du mulighed for at bruge dine demokratiske rettigheder og også pligt til at afgive din stemme og dermed sikre indflydelse på, hvordan de forskellige råd skal sammensættes.

Det er vigtigt du stemmer og stemmer personligt, da de fleste politiske partier har sideordnet opstilling, og derved er det de personer med flest stemmer, der besætter pladserne i byråd og regionsråd.

Jeg mener, alle stemmeberettigede har pligt til at afgive deres stemme. Vi har et demokrati, vi tager for givet, hvis vi ikke værner om det, passer på det, er det ikke fortsat en selvfølge, det eksisterer. Det modsatte af demokrati er diktatur, dette ønsker jeg ikke i Danmark.

Vi sender vores soldater ud i verdens brændpunkter for at kæmpe for demokratiet, med livet som indsats. Vi har demokratiet, men alle gider det ikke. Demokratiet gør ikke sig selv, det kræver din indsats.

Som mor til en aktuelt udsendt soldat i Irak, kæmper jeg herhjemme for at værne om de demokratiske rettigheder og pligter, det medfører.

Lad os alle hjælpe med til at højne stemmeprocenten ved det kommende valg KV/RV 17 den 21. november.

Jeg glæder mig til vi ses på det lokale valgsted den 21. november og diverse valgmøder i kommunen i den kommende tid.

Har du lyst til at møde din lokale politiker, er du velkommen til at kontakte mig for dagens medicin og et politisk KRAM:

Kvalitet i kerneydelsen

Respekt for forskellighed

Aktiv medbestemmelse

Mennesket først.