De tager fejl, hr. minister


De tager fejl, hr. minister

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Svar til beskæftigelses- ministeren

Idet ministeren helt undgår de af nyhedsbrevet 24 timer fremsatte tidsfrister, skal jeg her fastholde : »Det påpeges, at man som sygemeldt sjældent er diagnosticeret inden 9. uge, og altså herved kan risikere at forværre sin lidelse ud over det rimelige.«

Jeg skal for en ordens skyld gøre opmærksom på, at ministeren stadig gør sig skyldig i foregribelse af lægernes diagnostik - ydermere allierer han sig med arbejdsmarkedets parter - det gør det altså ikke mere lovmedholdeligt.

Såfremt De måtte ønske at fremme sygemeldtes tilbagevenden til arbejdsmarkedet, ville det være mere passende at give dem mulighed for hurtigere helbredelse gennem behandlingsgarantier og økonomisk sikring.

I den forbindelse skal jeg hermed foreholde ministeren, at regeringen, med sit ihærdige arbejde på at fremme privathospitalerne, gør sig skyldig i kraftig konkurrenceforvridende aktivitet, idet man helt friholder disse for pligten til at uddanne læger, sygeplejersker og andre til »væsenet« hørende personalegrupper.

Jeg skal endvidere orientere ministeren om, at man ikke frivilligt melder sig syg, idet situationen, hvor man er syg, enten med smerter eller fortabelse af en eller flere funktioner, ikke er for sjov. Det ligner, at ministeren tror, sygemeldte »bare« er interesseret i at holde ferie på statens regning. Næh, hr. minister, sådan foregår det ikke herude i den virkelige verden.

Når man er syg, er man frataget sin evne til at fungere i sit daglige job, man er udenfor det kollegiale netværk, og man er frataget muligheden for forsørgelse af sine nærmeste i normalt/tilstrækkeligt omfang. I tilgift underlægges man et system, som uden hæmninger påfører en mistro og forsøger at stresse én tilbage til sit job. Men hr. minister, det er måske Deres opfattelse af, hvordan de borgere, som betaler Dem for at administrere en del af Danmark, er skruet sammen.

De tager fejl, hr. minister

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce