De positive historier


De positive historier

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DET ER EN RIGTIG kold morgen. Min tydeligt alderssvækkede Citroën Zantia er meget længe om at pumpe luftaffjedringen så meget op, at det kan lade sig gøre at starte på den kendte morgentur til mit arbejde i Svendborg.

Jeg er kommet fem minutter senere af sted end planlagt, hvilket betyder kø-kørsel fra udkanten af Svendborg. Da jeg endelig når til udkørslen på Sundbrovej, er der en tæt strøm af biler fra A9-siden, så langt øjet rækker. »Åh nej, lang, lang ventetid«.

Men nej, en bil standser op i den uendelige bilstrøm for at lade »os på rampen« komme ud. En kold morgen er ændret til en varm oplevelse. En bilist, sikkert med fokus på at nå arbejdet til rette tid, havde øje for at give plads for, at andre også kunne nå frem i tide. Havde jeg haft hat på, var den blevet løftet.

OPLEVELSEN FIK mig til at tænke på det faktum, at vi faktisk i høj grad er med til at skabe vores egen, og vores omgivelsers oplevelse af den virkelighed vi lever i, gennem vores valg af de historier, vi fortæller om den.

Fortæller vi udelukkende om de bilister, vi synes kører »råddent«, danner der sig et billede af, at bilister generelt kører »råddent«, Fortæller vi om de bilister, vi møder, der er hensynsfulde, danner der sig et generelt mere positivt billede af bilister, samtidig med at vi bliver inspireret til at kopiere de hensynsfulde. Den samme historie gør sig gældende i alle livets facetter.

Vi kender vistnok alle følelsen af at blive tappet for energi, hvis vi for længe er sammen med for mange mennesker, der fokuserer for meget på de negative sider af vores samfund/ tilværelse. Modsat fyldes vi med energi ved at være sammen med mennesker, der har et positivt livssyn.

VI KAN ALTSÅ ved at fortælle de positive historier, ganske gratis, give os selv og de mennesker, vi omgås, energi og hjælp til at være opmærksomme på det positive i tilværelsen.

Set i det perspektiv kan det undre, at skandalen breder sig meget hurtigere end den positive historie.

Forklaringen ligger sikkert i, at vi ubevidst, psykologisk, føler os hævet over dem, vi kan finde en årsag til at se ned på. Her ligger samtidig forklaringen på, at positiv tankegang ikke kommer så let af sig selv, men skal hjælpes/arbejdes frem.

AF FRYGT FOR historier om, at jeg er uvidende om det svælg, der kan være mellem teori og praksis, påtager jeg mig opgaven at afprøve effekten af, i en måned fra dags dato, at være særlig opmærksom på positive historier fra såvel arbejdsliv, som privatliv. Med det formål at viderebringe historierne til min omgangskreds.

Det vil forhåbentlig give små »positive ringe i vandet«.

Ringene kan blive meget større hvis du også vil være med, vil du?

De positive historier

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce