De griner ad os


De griner ad os

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det sydfynske øhav

De griner ad os! Affolkning af de sydfynske øhav bliver forstærket, når vi spørger de ansvarlige om deres planer for at opretholde en ansvarlig transportinfrastruktur og sygehusvæsen for at fastholde befolkningen og erhvervet. Så griner de ad os!

En »nød-bro« eller en ny færgeforbindelse mellem Rudkøbing og Svendborg er ikke på tale. Ærøs muligheder for at tiltrække arbejdskraft svinder mere, da færgetaksterne stiger i takt med stigende brændstofpriser på verdensmarkedet. Ingen planer, igen hjælp og en strukturreform, som kræver mere og mere af de mindre samfund, hvor alle skal vide, at hvis man sammenlægger det i større enheder, vil man heller ikke få det til at fungere.

Færgebestyrelsen kan heller ikke rigtig få at vide, hvordan man laver en licitation, selvom man har prøvet det så mange før, men fra år til år ændrer man reglerne!

Hvor er handlekraften på de ord, man har skrevet ned fra Folketinget: »Danmark skal være blandt de lande i verden, hvor det er bedst at bo, leve og arbejde – også om 10 og om 20 år.

Regeringen har på denne baggrund iværksat en globaliseringsstrategi. Strategien skal fremtidssikre det danske samfund baseret på en stærk konkurrencekraft og en stærk sammenhængskraft. Strategien har som mål at bidrage til: Uddannelser i verdensklasse, Danmark som førende iværksættersamfund, Danmark som førende innovativt samfund, Danmark som førende vidensamfund, således, at Danmark i 2015 er verdens mest konkurrencedygtige samfund.«

I juni 2007 har man indgået et partnerskabsaftale med Bornholm for at omsætte disse ideer praktisk. Men hvornår indgår Folketinget en partnerskabsaftale med det sydfynske øhav, således at vi med en god transportinfrastruktur kan tiltrække investorer, som vil investere mere end tre milliarder DKK i denne yderregion? Hvornår kan ærøboer forvente at man kunne komme til og fra Ærø i 20 minutters takt døgnet rundt uden at køre over broerne, som måske styrter sammen i fremtiden, og at man skal leve med, at embedsmænd og andre arrogante københavnere griner ad os?!

De griner ad os

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce