Dansk sygehusvæsen i verdensklasse


Dansk sygehusvæsen i verdensklasse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sundhedsvæsen

Nærhed og kvalitet er nogle af de parametre, som vi måler vores sundhedsvæsen på og hvor vi ofte diskuterer, hvad der er vigtigst.vi bliver akut syge eller kommer til skade, er det vigtigt, at vi kan få kvalificeret hjælp nu og her - gerne så tæt på bopælen som muligt. De alvorligt, akutte patienter kan risikere at dø, hvis de ikke får den nødvendige hjælp straks. Her er en hurtig indsats alt afgørende.

Det er en stor fordel for patienterne med avancerede lægeambulancer, som er bemandet med en speciallæge. De kan rykke ud til de dårlige og kritiske patienter rundt omkring i landet og sætte ind med livredning på stedet og bagefter videre til det rigtige hospital. De kan sagtens stabilisere patienter, således at man kan forsvare en ekstra transporttid til den afdeling, som er optimal for vedkommende.

På den anden side må kommunerne tage sig sammen m.h.p. snarlig etablering af Skadeklinikker/eller og sundhedscentre, som udmærket kan bemandes med sygeplejersker/sundhedssupervisors eller andre relevante faggrupper, hvor hurtig rådgivning/behandling kan tilbydes i nærheden af, hvor folk bor.

Hvis det derimod er mere alvorlige sygdomme, vi skal behandles for, som ikke er opstået akut, så er kvaliteten er meget vigtigere end nærheden. Her tænker jeg på, at behandlingsstedet skal have det bedst tænkeligt udstyr samt det bedst specialiserede personale. Borgerne vil altid gerne behandles/opereres af den bedste og mest erfarne - ikke af den næstbedste. Tværimod kan nærhed give en falsk tryghed, hvis de højt faglige specialister eller eksperter ikke findes på stedet.

Vi behøver ikke stille spørgsmålstegn ved, om vi skal tage til Århus, København eller Aalborg, hvis vi blot er sikre på, at vi får den bedst tænkelige behandling/operation.

I vores lille Danmark behøver afstand ikke at være afgørende, når det handler om kvalitet og behandling.

Så for at vi nærmer os et sundhedsvæsen i verdensklasse må vi:

1) Etablere/udbrede brugen af avancerede lægeambulancer med speciallægebemanding.

2) Etablering /udbredelse af skadeklinikker/sundhedscentres ude omkring i kommunerne, så folk med små skader/klager kan serviceres i nærheden.

3) Yderligere specialisering af sygehusene.

Dansk sygehusvæsen i verdensklasse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce