Dansk politi er nu noget særligt...


Dansk politi er nu noget særligt...

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tørklæder

Af Mai-Britt Schultz, Formand Radikale Venstre Svendborg, Formand Svendborg- Langeland kredsen, Næstformand i Fyns storkreds

n I dag citerer Ritzau politiforbundets formand, Peter Ibsen for at sige: »Danske betjente har en særlig stilling i det danske samfund, og derfor kan vi ikke som Norge tillade religiøs beklædning«.

Nå, så politiet kan ikke tillade... mig bekendt, er det Folketinget, der vedtager lovene - også for politiets arbejde. Som radikal vil jeg derfor arbejde for, at der snarest kommer et lovforslag til debat i Folketinget, fra den radikale integrationsordfører Morten Østergård, der påbyder, at optage alle kvalificerede på uddannelsen uden hensyn til hovedbeklædning.

For jeg kan simpelthen ikke se, hvad en diskret mørk hætte under kasketten, har med ens mulighed for ansættelse i politiet at gøre, for der skal selvfølgelig designes en neutral hijab, der tager de nødvendige hensyn til ønsket om, ikke at lade hals og hår synligt.

Det er et tåbeligt signal at sende i disse tider, hvor der kæmpes for at få politiet til at spejle befolkningssammensætningen. Det er problematisk nok, at få såvel unge ikke etnisk danske og kvinder til at søge politiuddannelsen.

En helt anden snak er, at det undrer mig, hvor det lige er, politiforbundets formand Peter Ibsen mener, at det danske politi adskiller sig væsentligt fra det norske.

Dansk politi er nu noget særligt...

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce