Dagligdagen på SU


Dagligdagen på SU

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skattereform

Nu har vi haft nogle dage til at fordøje Skattekommissionens forslag til en skattereform.

Først og fremmest er det åbenbart et stort problem for mange velhavere, at de betaler for meget i skat. Og derfor er det tilsyneladende vigtigt, at disse stakkels rige mennesker skal betale mindre til fællesskabet. Jeg gad vide, hvad medlemmerne af kommissionen egentlig tjener?

Men helt ærligt: Er det ikke i orden, at de bredeste skuldre bærer de tungeste læs? Hvad glæde får ganske almindelige pensionister og lønmodtagere af, at de rige skal betale mindre i skat? Ja, pengene skal jo komme et sted fra, så lad os ikke håbe, at pensionister rammes.

Men jeg synes nu heller ikke, at ideen om at nedsætte rentefradraget er særlig smart i den nuværende situation. Det bliver jo dig og mig, som har vores eget hus og har haft det i flere år, der rammes ? hvorfor skal vi straffes?

Men det mest triste forslag er dog, at man rammer de studerende på deres SU. Det virker som den værste dobbeltmoral. Først og fremmest er det et krav, at de studerende bliver færdige med deres studier så hurtigt som muligt. Men at man så foreslår, at de studerendes mulighed for at få SU skal nedsættes til fire år, ja, det virker så dumt og ugennemtænkt, at man må tage sig til hovedet.

Lad os forestille os en lægestuderende, som fremover kun kan få SU i fire år: Helt ærligt, hvad skal vedkommende så leve af resten af studietiden? Ja, han/hun må så tage arbejde for at overleve ? men det forlænger jo studietiden! Nå ja, forestiller jeg mig, så må de enten tigge deres forældre om penge, hvis forældrene ellers har råd ? eller også må de unge tage lån. Jeg forstår så udmærket de studerendes reaktion, dette her er så ringe et forslag, at jeg håber, at ingen af Folketingets partier overhovedet vil diskutere det. De studerende får da ikke for meget i SU, tværtimod.

Dagligdagen på SU

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce