Christiansborg hjælp Skårup Seminarium


Christiansborg hjælp Skårup Seminarium

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Krise

Skårup Seminarium er et skønt sted og læreruddannelsen er spændende og givende, men seminariet er kommet i vanskeligheder. Lærerstuderende på bl.a. Skårup Seminarium tvinges til at flytte, da de ikke kan få alle de linjefag de ønsker. Odense-, Skårup- og Jelling Seminarium skal nu samarbejde om at udbyde linjefag. Fx. kan man ikke længere læse historie, religion og musik på Skårup Seminarium, men på et af de andre seminarier.

Det er ikke seminariets skyld, med små hold kan det være svært at hænge økonomisk sammen, og derfor bliver man med beklagelse fra seminariets side nødt til at forholde sig til alternativer. Det er dog samtidig en katastrofal beslutning. Der er allerede studerende nu fra Skårup Seminarium, der vil flytte til andre byer for at studere. I 2008 var der på landsplan 1.979 færre unge, der søgte ind på læreruddannelsen end i 2004, hvilket er et fald på 42 pct. I dag gennemfører kun godt halvdelen af de mandlige studerende deres uddannelse, mens det var omkring 80 pct. for 10 år siden. Samlet set for begge køn fik kun 65 pct. færdiggjort deres læreruddannelse i 2006. Derfor skal man ikke til at få flere til at falde fra.

I dag mangler der ca. 2.000 lærere, men en fremskrivning viser, at vi vil mangle 5.900 personer frem mod 2015. Derfor må politikerne sætte midler af til at støtte seminarierne, således at alle nuværende linjefag kan udbydes.

Christiansborg hjælp Skårup Seminarium

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce