Chefen er psykopat


Chefen er psykopat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

n»HAN ER JO PSYKOPAT« er en sætning man ofte bruger. Jeg gør i hvert fald. Vi bruger ordet om en person, der opfører sig unormalt og grænseoverskridende. En person som er hidsig og opfarende, måske endda voldelig over for sin familie eller kolleger. Eller den person, der mener, at alle andre selvfølgelig skal overholde færdselsreglerne og betale skat, mens han er fritaget for at skulle overholde de bestemmelser, der regulerer samfundet. Den mere udadvendte psykopat kender vi nok mest fra filmverdenen, hvor krigsfilmene og gangsterfilmene er fyldt med rablende seriemordere, skydegale narkogangstere, krigsgale militærfolk eller vanvittige diktatorer.

KENDETEGNENDE FOR psykopater er, at de ligeglade med deres medmenneskers følelser. De har ikke respekt for samfundets normer. De har svært ved at fastholde forbindelsen og interessen for andre mennesker i længere tid. De er impulsive og har en lav aggressionstærskel. De overvurderer deres egne evner. De har ingen problemer med at lyve, og når noget går galt, så giver de altid andre mennesker skylden for problemerne. Men der er også en anden side af psykopaten. De har nemlig ofte en glat og charmerende overflade og er

gode til at manipulere andre mennesker. Også det karaktertræk kender vi fra filmene. Tænk blot på mange af de roller, som Jack Nicholson har spillet.

I DEN VESTLIGE VERDEN regner man med, at to til fire procent af den mandlige befolkning er psykopater. Tallet for kvinder er nede på omkring en procent. Hvis de tal holder, må man altså sammenlagt regne med, at der er langt over 100.000 psykopater i Danmark. Ikke overraskende er fængslerne overrepræsenteret med psykopater i forhold til den almindelige befolkning. Men det betyder selvfølgelig ikke, at alle psykopater er kriminelle. Så mange indsatte er der ikke plads til i fængslerne.

Et andet sted hvor der er overrepræsentation af psykopater er på chefkontorerne. Det er sikkert overraskende for mange, men ved nærmere eftertanke behøver man ikke at blive så forbløffet. Psykopaten vil love hvad som helst ved en jobsamtale til en topstilling, og psykopatens charme kan snyde mange ansættelsesudvalg. Men ikke alle brancher er lige fristende for en psykopat, der vil til tops. Det er især stillinger i store virksomheder, indenfor sportsverdenen, restaurationsbranchen, advokat- og retsområdet, nyreligiøse bevægelser, den politiske verden og medieverdenen, der har en tiltrækningskraft på psykopater. Det er i brancher som disse, at pengene er. Tingene går hurtigt og de er ofte forbundet med en vis spænding og glamour. Derimod er der ikke meget prestige forbundet med hovedparten af stillingerne inden for det offentlige, hvor lønnen er lille og hvor der er en tendens til, at gammeldags bureaukratiske systemer stadig er fremherskende.

Chefen er psykopat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce