CA - PARENTES - JELVED-STEN - KYLLINGEN - DRÆBERSNEGLE - SØ:


CA - PARENTES - JELVED-STEN - KYLLINGEN - DRÆBERSNEGLE - SØ:

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politisk parentes:

Sommer ved Jelved-stenene

Af Ejv. Bjørnkjær

Sommeren vendte tilbage i denne uge. Tv-meteorolog Peter Tanev kom fra ferie, og så blev der sat skik på tingene!

Sommerdepressive danskere strømmede ud i ferielandet efter måneders regntid, og medierne var ikke sene til at opsøge de glade mennesker.

"Hvad har du lavet i ferien?" spurgte en radioreporter en kvinde, der begejstret gik i gang med at berette om sine oplevelser på ferieturen til Jylland.

"For første gang i mit liv har jeg set Jelved-stenene," sagde hun. "Det var spændende ..."

Der kan man se! Jeg vidste, Marianne Jelved har trukket sig tilbage, men jeg anede ikke, at hun allerede havde fået en mindesten. Den ære tilkommer normalt ikke nulevende politikere.

Men de kan jo have været i god tro i Jelling ...

-

Sådan får man den ene overraskelse efter den anden. Midt i ugen bragte min avis en chokerende nyhed:

"KYLLINGER TRÆKKES TILBAGE!" stod der i en overskrift.

Da havde Kyllingen fra Tølløse for tredje dag i træk maset sig op over bjergtoppene i sin gule førertrøje, dødtræt og stinkende svedig, og så:

KYLLINGER TRÆKKES TILBAGE!

Først Bjarne Riis.

Nu Michael Rasmussen!

Guderne er imod os, tænkte jeg. Hvad skal der blive af vor nationale selvbevidsthed?

Heldigvis gik den danske kylling ram forbi. Det var ikke tour-ledelsen, men Dansk Supermarked, der havde trukket nogle franske frilandskyllinger tilbage. De var taget for et for højt indhold af campylobacter.

Jeg har ikke hørt om campylobacter før. Men der kommer jo hele tiden nye skud på dopingmarkedet ...

-

Nej, campylobacter er naturligvis ikke et dopingmiddel, men en af de talrige farer, der lurer på menneskeheden i agurketiden.

Jeg ved ikke, om en campylobacter i fransk landkylling er farligere end en salmonella i dansk burkylling - selv om den lyder finere - og jeg tager det også afslappet, for hjemme hos os plejer vi at stege kyllingerne færdigt, før vi spiser dem, og så skulle vi være nogenlunde sikre.

Endnu ved jeg ikke, hvordan man skal gardere sig mod de stikalger, der forfølger os gennem bølgerne for at sætte giftbroddene i vore velpolstrede kropsdele, til gengæld afslørede ugen, at der er hjælp på vej mod en anden agurketidsfare - som ikke truer menneskeheden, men til gengæld vore agurker og andet grønt:

Dræbersneglen!

-

Det er kun et par år siden, den fandt vej til Danmark fra ukendt oprindelsesland - og på de få år har den udviklet sig til en så livsfarlig trussel, at selveste SF's Villy Søvndal afbrød ferien for at organisere et felttog.

Endelig har Søvndal fundet en fjende, han finder farlig nok til at gå i krig mod, og han valgte af alle våben det, som hidtil har ligget fjernest opmagasineret i hans hemmelige arsenal:

Militæret! Om ikke det rigtige militær, som han mener bør stå ved Dybbøl og afvente angreb udefra - når jeg siger Dybbøl, ved De, hvem han tænker på - men det hjemmeværn, som han i den største del af sin levetid har søgt at få afskaffet.

Hvad Villy Søvndal havde udtænkt i sin hængekøje var, at Hjemmeværnet ville være en effektiv styrke mod sneglene, eftersom "de formentlig er den hurtigst fremrykkende fjende i øjeblikket - og selv ældre medlemmer kan jo være med i tempoet," som han tilføjede.

-

Ingen af de hjemmeværnsfolk, der bruger timer, weekends og ferier på at stå til rådighed for samfundet, syntes, det var en pæn måde at honorere deres mangesidede indsats på fra et medlem af Folketinget, men til dem vil jeg bare sige, at man ikke skal tage sig af, hvad Søvndal siger, når han tager en nostalgisk sommerslapper i den gamle hængekøje, der i årtier var SF's primære arbejdsplads - det er der ikke andre end 68-generationens restgruppe, der tager sig af, og de ser ikke selv for fikse ud med hængerøvene i de udslidte cowboybukser, så pyt med Villy!

Det eneste, Søvndal opnåede, var at dokumentere en total mangel på viden om, hvad han taler om. Kan De se det for Dem: 20.000 mand render rundt og skyder dræbersnegle med præcisions-rifler - et projektil ad gangen. En håbløs opgave!

Dræbersnegle skal skydes med haglspredere. Ellers batter det ikke.

Det burde Søvndal vide. Han har skudt med spredehagl hele sit politiske liv ...

-

Men Søvndals forslag gav dog et enkelt positivt resultat: Det kaldte talrige iderige danskere på banen for at finde løsninger på sommerens altoverskyggende problem - bortset fra regnvejret - og dræbersneglen får nu sin sag for:

Snart render alle rundt og drysser kaffe i deres haver, hvis de ikke vælger hvidløg - for nogle dræbersnegle er sikkert glade for en kop kaffe i de tidlige morgentimer.

På Fyn opfandt en mand en saltmaskine mod uhyrerne, så snart vil Søvndal foreslå, at Hjemmeværnet udstyres med saltbøsser; og en svensk kok fik den geniale ide, at vi kunne samle sneglene sammen og æde dem!

Der var dog det problem, at hvad han end krydrede med, smagte de ækelt, så den ide får nok ingen fremtid ...

-

Ellers bragte ugen intet nyt. Politiet ville have mere i løn - de er i livsfare, så de synes, det er urimeligt, at de skal have mindre løn end en hjemmehjælper, idet de nok overser, at ældre i dag tit har en så god fysik, at de slår en proper næve!

Men nyt er det ikke, at nogen vil have mere i løn. Det vil alle jo. Det var heller ikke nyt, at S og R krævede 200 milliarder til den kollektive trafik, i sidste måned ville Danske Regioner have det til sygehusene, og sådan fik vi brugt hele nationalbudgettet på bare to måneder!

Helle Thorning-Schmidts spin-doktor sagde op, men det var heller ikke nyt. Han er nummer fire på to år, og hvordan skulle en radikal kunne beslutte sig for at blive i samme job ret længe ad gangen?

Bortset naturligvis fra Marianne Jelling ...

CA - PARENTES - JELVED-STEN - KYLLINGEN - DRÆBERSNEGLE - SØ:

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce