Buschauffører skal en tur til Louis Nielsen

Michael Rasmussen forsøgte at komme med bussen i påsken, men det var ikke uden besvær. Arkivfoto

Buschauffører skal en tur til Louis Nielsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: At påsken er en travl tid for mange og ren afslapning for andre er der vist ingen tvivl om. På Ærø er vi jo så privilegerede, at vi har gratis busser, næsten hver time, til stor glæde for turister og fastboende. Dog fik glæden en gevaldig nedtur påskesøndag på selveste prinsesse Isabellas fødselsdag.

Efter en lang dag i solen ville jeg tage bussen fra Dunkær mod skipperbyen med annonceret afgang kl. 16.42. Kl. 16.40 var jeg på plads i busskuret, og tiden gik med venten, man ville jo sikkert vente på en eventuelt forsinket færge i Ærøskøbing.

Da klokken så passerer 16.55, begynder jeg så småt at fornemme at bussen nok slet ikke kommer. Jeg kommer så i snak med nogle unge mennesker, der kunne berette om en nærmest "flyvende" bus gennem Dunkær kl. 16.39.

Nå påskeidyllen skulle jo trods alt nydes og kl. 17.42 kører der atter en bus med sekunders nøjagtighed. Retur fra skipperbyen gik planmæssigt med bussen kl. 19.00 med afstigning i Lille Rise. Afgang fra Lille Rise mod Dunkær kl. 20.32, og belært af tidligere var jeg på plads i busskuret kl. 20.26.

Kl 20.30.30 kommer der så en bus hurtigt gennem det forholdsvis skarpe sving, og jeg fægter med arme og ben, da bussen med chauffør kikkende på marken på venstre side af bussens kørselsretning fortsætter forbi stoppestedet, i hastigt tempo ad Thorupvej. Jeg må blankt erkende, at mit påskehumør på dette tidspunkt kunne ligge på et meget lille sted, og under gåturen til Dunkær tænkte jeg på, at vognmanden bruger store summer på solceller på busserne for at spare på dieselen, alt mens at chaufførerne jokker sømmet i bund og kører fra passagerer for at komme hurtigt til endestationen og sikkert en smøgpause.

Måske skulle han sende sine chauffører et smut omkring Louis Nielsen, samt lægge en træklods under speederen.

Buschauffører skal en tur til Louis Nielsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce