Bør eller skal


Bør eller skal

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sygehuspolitik

På forsiden af FAA den 15.10.07 kan man læse, at Sundhedsstyrelsen nu er klar med en specialeplan for gynækologi og obstetrik (kvindesygdomme og fødsler), og at det af denne fremgår, at der BØR være neonatolog (specialist i nyfødte) i tilstedeværelsesvagt.Der er er en lang diskusion frem og tilbage om fortolkningen af BØR contra SKAL.

Det er meget enkelt. SKAL er ufravigeligt, men BØR betyder, at man godt kan fravige fra kravet!! Altså intet til hinder for, at velvisiterede fødsler kan foregå på Svendborg Sygehus.

Avisen skriver også, at Sundhedsstyrelsen ingen dokumentation har for sine påstande. Også her er sagen ganske enkel. Sundhedsstyrelsen SKAL have dokumentation for, at det gavner. Ellers er der tale om ren politik og ikke en faglig/ saglig rådgivning af landets beslutningstagere. Derved mister Sundhedsstyrelsen sin faglige troværdighed. Man kan ikke fremover stole på fagligheden i ting, der kommer fra Sundhedsstyrelsen!! Denne er naturligvis taget som »gidsel« af sundhedsministeren i hans forsøg på at give centraliseringen et skær af faglighed.

I virkeligheden er der måske to (slet) skjulte dagsordener.Det er i politik sådan, at der ofte er en pæn (den officielle) forklaring, og så den rigtige!! Den officielle er her et påstået ønske om bedre kvalitet (den ved vi godt alle, at den er helt udokumenteret og ikke holder) og så den reelle forklaring: Et ønske om øget privatisering (se sundhedsministerens indlæg andetsteds i samme avis samme dag) og et ønske om større styring fra statens side m.h.p. helt at overtage styringen af sygehusene, når regionerne om 1-2 valgperioder nedlægges!, men sundhedsministeren kan naturligvis ikke gå ud til befolkningen/politikerne og sige: Jeg ønsker at få den totale magt over sygehusene og så meget privatisering som muligt. Derfor den pæne version: Den totalt udokumenterede påstand om bedre kvalitet. Hvorfor er det kun Faaborg-Midtfyns borgmester, der tør gå ud og sige: De (sundhedsstyrelsen) / han (sundhedsministeren) har jo ikke noget tøj på?!

Bør eller skal

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce