Bilfrit Torv, nej - Aktivt Torv, ja


Bilfrit Torv, nej - Aktivt Torv, ja

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Poul Erik Andersen, tidl. citychef i Svendborg, Nyborgvej 94, Svendborg
Katrine Becher Damkjær
Debat FAA. 

Synspunkt: Så er debatten i gang igen. "Torvet skal være bilfrit", siger vores nye borgmester.

Torvet skal være en aktiv del af handelslivet i Svendborg, vi er Fyns næststørste by og skal tiltrække handlende fra Fyn primært Sydfyn, og ja, de kommer i bil, og ja, de har behov for p-pladser. Centralt.

Dermed ikke sagt, at folk altid skal parkere lige uden for butiksdøren, men, men, vi glemmer, at vi også i mange år har brugt mange ressourcer/penge på den øvre del af Møllergade - for at få gang i den del. Det arbejde vil være tabt.

P-pladser på Torvet holder den del af byen i gang (mere skal dog gøres).

Ikke dermed sagt, at Torvet ikke kan bruges til aktiviteter mange gange i årets løb. Der er ingen, der er imod at lukke Torvet for et godt initiativ til glæde for byen. Det kunne dog se ud, som om mange aktiviteter flyttes til havnen - længere bort fra byens handelsliv, som mange gange gerne skulle have glæde af disse. Det er vel derfor Shopping Svendborg støtter op omkring disse.

Shopping Svendborg er flyttet til havnen i forbindelse med at Event Svendborg-samarbejdet. Anja Mia Haas vil ikke blande sig i debatten, siger hun.

Hallo, du repræsenterer, så vidt jeg er orienteret også Shopping Svendborg, og jeg tror, de fleste medlemmer her er imod en lukning. Formanden Mogens Balle er på barrikaderne ... godt.

Vi skal have et meget mere synligt Shopping Svendborg. Flere aktiviteter i bymidten.

Torvet, som det er nu, har jo knap haft en prøvetid. Lad nu de handlende få ro til at opbygge deres forretning uden en sky hængende over hovedet. Som vi sagde i gamle dage "en p-plads er lig med en million i omsætning".

Det koster at lave om igen, og ja, vi skal spare - var det 70 millioner kroner? Dog er der en udgift, jeg gerne ser: Et pænt og synligt skilt omkring torvehandelen om lørdagen. Det ligner jo, det er noget, vi lige har fundet på - gult vejarbejde skilt. Torvehandelen er et godt aktiv for byen; et godt tegn på, at den rette aktivitet på Torvet tiltrækker kunder fra oplandet. Og ja, så parkerer vi igen mandag, når vi lige skal ordne en hurtig handel.

Vi kunne jo begynde med at bruge lilletorv (ved Torvecafeen) meget mere end vi gør i dag. Måske en bedre scene, der kan bruges en større del af året. Var det en mulighed?

Nå, til sidst skal der også være plads til lidt sjov om vores nye borgmester, som jeg ellers glæder mig til at høre meget godt nyt fra, men ... jeg kan ikke forstå, at du holder en event på Gerritsplads, når du nu vil friholde Torvet til arrangementer, hi hi. Hvorfor?

Dette var mit personlige lille opkast over et torv, som vi godt nok bruger meget tid på, der må være vigtigere ting kommunen kan kaste sig over.

Bilfrit Torv, nej - Aktivt Torv, ja

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce