Bank(pakke) til hvem?


Bank(pakke) til hvem?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bankpakke II

I forbindelse med statens bankpakke II har Socialdemokraterne foreslået, at staten (som er os alle sammen) tilknytter restriktioner, bl.a. til topchefernes løn. Nogle mener, at man dermed risikerer at miste »dygtige topchefer«. Men hvordan har bankerne optrådt indtil nu:

Med de kæmpetab, forårsaget af alt for risikovillig adfærd i forhold til rene luftkasteller, er det ikke just dygtighed, der har kendetegnet de hidtidige chefer! »Hvis bankerne er drevet for dårligt, må de gå ned. I de gode tider er bankcheferne gode til at give sig selv høje lønninger og bonusordninger, men når krisen bryder ud, må skatteyderne betale. Det er grundlæggende ikke rimeligt.

Bankredninger er med til at holde liv i alt for store udlån, hvor kun skatteyderne kan betale regningerne i den sidste ende. Så er det bedre at lade bankerne gå konkurs.

Staten kan i stedet garantere for kundernes indlån i bankerne, så de ikke er tabt. Disse indlån kan så være basen for mere sunde udlån.« (Kilde: Børsen,160109, økonom Marc Faber).

Skulle nogle banker vise sig ikke at være interesseret i en bankpakke med restriktioner (som f.eks Deutsche Bank i Tyskland) jamen - så kan de da bare lade være!

Det samfundsmæssige formål med overhovedet at have banker er jo netop, at de skal sørge for pengeformidling: Indlån fra nogle, udlån til andre. Hvis de ikke vil det, er der nærmest tale om en bank-strejke! Vi forbrugere kan så lockoute ved at vælge at skifte bank til mere sunde og samfundsansvarlige banker.

I de mange år, hvor bankerne rent ud sagt skovlede penge til sig ? delte de da med os andre? Jeg mindes det ikke, hverken på indlånsrenter eller på gebyrer. Og skulle det virkelig vise sig, at mange banker takker nej til en restriktioneret bankpakke II, jamen så kan det overskydende beløb da passende bruges til at sikre efterspørgslen hos de mange almindelige mennesker, der bliver ramt af ledighed ? nemlig ved at forhøje understøttelsen.

Bank(pakke) til hvem?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce