Afgørelsens time er kommet - skal Svendborg have statslige arbejdspladser?


Afgørelsens time er kommet - skal Svendborg have statslige arbejdspladser?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Bjørn Brandenborg, folketingskandidat Socialdemokratiet Svendborg-Langelandskredsen
Billede
Debat FAA. 

I et halvt år har diskussionerne stået på: hvor skal Skats nye styrelser placeres?

Sammen med mange andre har jeg argumenteret for, at den ene af de nye styrelse skal placeres i Svendborg. Vi har haft kontakt med medlemmer af skatteudvalget, haft møde med tillidsmænd på Skat i Svendborg, skrevet et åbent brev til skatteministeren og været på gaden for stædigt at agitere for statslige arbejdspladser til Svendborg. Det har været spændende og ikke mindst nødvendigt. Forhåbentlig har det bidraget til, at vi snart kan glæde os over, at Svendborg inden længe bliver hjemsted for mange nye statslige arbejdspladser.

Det er en kendsgerning, at Sydfyn er blevet forbigået i samtlige af de udflytninger, der har været, siden regeringen lancerede sin udflytningsplan af 4000 arbejdspladser fra København og ud i Danmark. Det er ikke, fordi argumenterne har manglet. Vi stod klar, da Søfartsstyrelsen skulle udflyttes. Vi stod klar til at modtage den nye politiskole. Og nu står vi klar til at modtage den nye skattestyrelse. Vi kan løfte opgaven med et nyt skattecenter. Vi har bygningerne, der kan rumme en ny skattestyrelse. Vi har masser af dygtige medarbejdere, der har de rette kompetencer. Vi har mulighed for at rekruttere medarbejdere fra Odense, hvor der uddannes jurister, økonomer og andre faggrupper, som dermed kan få et arbejde uden at skulle forlade Fyn. Og når alt kommer til alt, er det afgørende, at partierne på Christiansborg prioriterer alle dele af Danmark, hvis man ønsker et Danmark, der hænger sammen - også med Sydfyn.

Men når alt det er sagt, så er det ikke bare vigtigt for Sydfyn og for Svendborg, at vi får en ny skattestyrelse - det er også vigtigt for vores alle sammens retfærdighedsfølelse.

Tusindvis af danskere går hver dag på arbejde, vi betaler vores skat, hverken mere eller mindre, men enhver svarer sit. Vi har alle pligten til at betale skat, men til gengæld har vi også retten til en lang række goder i velfærdssamfundet. Men den tillid og den tryghed, som vi har vist Skat, er udfordret, når vores skattesystem ikke fungerer, og når det lykkes enkelte grådige spekulanter at udnytte vores tillid.

Skat er en hjørnesten i vores velfærdssamfund - en afgørende én. Derfor er det nødvendigt, at vi får oprettet nye skattestyrelser, der kan være med til at genskabe tilliden. Vi har kæmpet for, at Skat vil oprette én af de nye styrelser i Svendborg. Nu er der ikke andet at gøre end at vente på afgørelsen. Tak til alle dem, der har støttet op om Socialdemokratiets kamp for, at den nye skattestyrelse bliver placeret på Sydfyn.

Afgørelsens time er kommet - skal Svendborg have statslige arbejdspladser?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce