Absurde påstande


Absurde påstande

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Asmaa

Fyns Amts Avis bringer den 19. oktober et interview med Asmaa Abdol-Hamid. Det er pladsmæssigt umuligt i et læserbrev at imødegå alle de absurde påstande og den tågesnak, som gennemsyrer artiklen. Derfor vil jeg opfordre Asmaa til at deltage i en offentlig debat. Med stort held blev der i Odense for snart to år siden gennemført et debatmøde med Asmaa og jeg selv, og over hundrede mennesker deltog. Jeg foreslår derfor, at vi afvikler et lignende møde i Svendborg. Overskriften kunne være: »Hvad vil det sige at være venstreorienteret – om forholdet mellem religion og politik«. Tager du imod udfordringen, Asmaa?

De mest absurde udtalelser skal dog have et par ord med på vejen. Asmaa siger, at jeg skulle være bange for mennesker, der er anderledes, og at jeg skulle ønske at udelukke mennesker fra demokratiet. Mangfoldighed er dejligt og inspirerende. Den mobbekampagne mod muslimer som Dansk Folkeparti gennemfører, er ganske enkelt usmagelig. Jeg synes tværtimod, at det er spændende, at man kan være dansker på mange forskellige måder. Og det er langt ude at blive beskyldt for at ville holde nogen uden for demokratiet, for det handler kun om, hvilket partivalg man foretager som indgang til demokratiet. Asmaa har naturligvis ret til at deltage, alt andet er jo simpelthen meningsløst. Min pointe er blot, at Asmaa med sine holdninger hører til på højrefløjen. Der var god grund til, at Socialdemokraterne i Odense ikke ville opstille en så reaktionær kandidat, og Asmaa måtte derfor opsøge nye jagtmarker. De fleste blev overrasket, da valget faldt på Enhedslisten. Jeg ved ikke hvilket parti, der bedst matcher de tilbageskuende værdier, som Asmaa står for, men det åndelige fællesskab med Søren Krarup og Indre Mission står klart.

Venstrefløjen skal tværtimod skære tværs ned gennem meget af det religiøse nonsens, som vi skal lægge ører til i disse år. Og det ganske uanset hudfarve og religiøs overbevisning. Socialister skal udfordre de religiøse mørkemænd- og koner.

Venstrefløjen står for oprør mod autoriteter, både økonomiske, sociale, politiske og religiøse. Vi vil udfordre, og afsløre hulheden i påståede absolutte sandheder.

Enhedslisten taler meget om deres »projekt« med at få muslimer ind i aktiv politik. Men det er respektløst at tale i så generelle vendinger om muslimer – rent bortset fra at det vel også må være underligt for Asmaa at blive reduceret til et »projekt«. For muslimer er jo heldigvis lige så forskellige som alle andre mennesker. Den politiske centrum- venstrefløj har gennem historien været allieret med kirkens venstrefløj, og på samme måde skal vi alliere os med progressive moderne og frisindede muslimer. Man kan ikke være venner med alle! Derfor fik SF og De Radikale for flere år siden valgt muslimer til Folketinget, og vel at mærke progressive mennesker. At opstille reaktionære kandidater, blot fordi de er muslimer, er uværdigt for alle parter, og det er forræderi mod venstrefløjens værdigrundlag. Og et svigt bliver straffet.

Kom igen, Asmaa – hvornår skal vi debattere?

Absurde påstande

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce