Ældre-omsorg halter


Ældre-omsorg halter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Velfærd

I SF har vi sagt det længe, nemlig, at vores velfærdssamfund på en række områder er så nedslidt, at et politisk standard-eftersyn slet ikke er tilstrækkeligt. Bl.a. er vores ældreomsorg så miserabel, at vi ikke længere kan være det bekendt!

Den samme opfattelse gav 100.000 demonstrerende borgere udtryk for, da de forleden mødte op foran folketinget og rundt omkring i Danmark for at gøre opmærksom på, at deres virkelighed slet ikke ligner den liberale virkelighed, som den borgerlige regering ihærdigt forsøger at markedsføre.

Tag nu f.eks. vores ældreomsorg.

Udgiften pr. ældre på 67 år og op er konstant, men der er kommet relativt flere 80+ årige. Ser man på bemandingen er den forringet: Antallet af ansatte i ældreplejen er fra 2002 til 2006 vokset langsommere (3 pct.) end antallet af ældre (6 pct.) og antallet af meget gamle (80+; 8 pct.). Regeringen og DF har to gange lovet 500 mio. kr. til ældreområdet - i alt 1 mia. kr. - men bortset fra et mindre beløb til en plejehjemsgaranti (som SF støttede) er pengene bare forsvundet i et sort, demografisk hul.

Derfor vil SF's krav til de kommende finanslovsforhandlinger komme til at se sådan ud:

l 5.000 flere ansatte i ældreplejen

l 2.000 kr. mere i løn om måneden til personalet i plejesektoren

l Mindre minuttyranni og papirnusseri - mere tid til omsorg.

I SF ønsker vi ikke, at den store følelseskolde tids- tyran i ældreomsorgen - en håndholdt computer - skal være den, der styrer ældre menneskers behov for en værdig omsorg.

Eller som de har under udvikling i Japan, en decideret omsorgs-robot, der skal sørge for den nødvendige omsorg, fordi der ikke er personale nok.

En sådan udvikling vil SF ikke være med til at slippe løs rundt omkring i de små hjem.

Derfor vil vi fastholde, at staten er arbejdsgiver for de offentligt ansatte og derfor må påtage sig et ansvar. Kun derved kan vi sikre den arbejdskraft, som er nødvendig for at give en velfærd, der er værdig og rimelig i verdens rigeste samfund!

Ældre-omsorg halter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce