Vollsmoseplan. Fra ghetto til ny og åben bydel


Vollsmoseplan. Fra ghetto til ny og åben bydel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat. 

Åbent brev til forældrene i Vollsmose. Der er store forandringer på vej i Vollsmose. Vi vil forandringerne for at give jer og jeres børn nye og bedre muligheder.

For vi har gjort regnebrættet op og gjort os nogle erkendelser. Vi er nødt til at bryde de mønstre, som desværre gentager sig på tværs af generationer blandt mange børn og unge i Vollsmose. Gentagelser som betyder, at de børn skal arbejde meget hårdere end andre børn for de samme muligheder i livet.

Vi ved godt, at børnene først og fremmest er forældrenes ansvar, men Odense Byråd vedstår sig et stort medansvar. På trods af mange indsatser og ressourcer kan vi konstatere, at for få børn i Vollsmose bryder de mønstre, der skal brydes for at blive integreret i det danske samfund.

Odense Byråd vil - ligesom I - det allerbedste for børnene i Vollsmose.

Ser man på tallene, tegner der sig et billede af et Vollsmose, hvor for mange mennesker er på kontanthjælp for længe. Mange af dem er også forældre, og forældres langvarige ledighed kan gøre vilkårene i børns opvækst vanskeligere.

For børnene finder sig i en hverdag, hvor de risikerer at blive trukket væk fra de ting, der udgør den normalitet, som binder det danske samfund sammen: Fritidsaktiviteter, biblioteksbesøg og de andre gøremål, der udgør hverdagen for flertallet af unge.

Derfor skal vi også styrke flere i Vollsmose til at komme i arbejde eller i uddannelse, der kan give arbejde. Med de nuværende konjunkturer i dansk økonomi er betingelserne for dette også gode.

Vi skal også styrke dansk-kundskaber i daginstitutioner og skoler.

Men vi siger det også ærligt: Der skal ske store forandringer i Vollsmose. Både som boligområde og for mange af Vollsmoses beboere.

Odense Byråd satte sig sammen i marts og har siden forhandlet med ét klart mål for øje: Vi vil forhandle en plan på plads, der én gang for alle afvikler ghettodannelse i Vollsmose. Fra at være et hårdt belastet socialt boligområde, skal Vollsmose udvikles til en ny og åben bydel med blandede boligformer, som er attraktiv for flere mennesker. Forhandlingerne er ikke afsluttet. Der udestår stadig bredere involvering af blandt andet boligorganisationer. Men som Byråd har vi gjort nogle fælles erkendelser, som vi tager med videre. I Vollsmose er der ikke sammenhæng mellem arkitektur og de store udearealer. Derfor skal der ske gennemgående forandringer i Vollsmose, og området skal ikke længere være nederst i bolig-hierarkiet på Fyn.

Vi vil tage alle værktøjer i brug. Det betyder, at der skal tænkes i en kombination af betydelig nedrivning, salg af arealer og salg af eksisterende boliger til private. Det bliver helt afgørende at tiltrække private investorer, der kan investere i nybyggeri til både erhverv og private boliger.

Lige så afgørende er det at styrke kulturen, foreninger, lokale institutioner som biblioteket og andet fritidsliv.

Vi ved godt, at Vollsmose er mange ting. Ser man på data, står det klart, at nogle kvarterer i Vollsmose er mere udfordret end andre. Særligt Bøgeparken har ekstraordinære udfordringer med kriminalitet og ledighed. Derfor er vi enige om at sætte først ind, hvor problemerne er størst. Det er for tidligt at pege på, hvor de konkrete forandringer skal finde sted. Men over alle andre principper gælder, at ingen skal flytte ud, før en tilsvarende lejlighed kan tilbydes. Vi skal skabe en tryg og åben bydel, hvor børn kan vokse op med en tro på fremtiden. Det bliver en af de største opgaver for byen i det kommende årti.

Men, når vi er i mål, bliver det også et af de vigtigste resultater.

Vollsmoseplan. Fra ghetto til ny og åben bydel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce