Vollsmose er ikke egnet til at huse et kunstakademi


Vollsmose er ikke egnet til at huse et kunstakademi

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Lars Bent Petersen - rektor, Det Fynske Kunstakademi
Billede
Debat. 

En stor del af den verserende debat om Det Fynske Kunstakademis nye placering i Odense handler om bydelen Vollsmose.

For Det Fynske Kunstakademi er det imidlertid et andet spørgsmål, der står mere centralt: At finde egnede lokaler til uddannelsen.

Det er for os ikke så afgørende, hvor i Odense vi flytter hen, men derimod at vi kan tilbyde vores studerende de rammer, de bør have på en stats- og kommunalt finansieret videregående uddannelse. Omkring halvdelen af studietiden på en billedkunstnerisk uddannelse udgøres af det arbejde, de malerier, tegninger, skulpturer, installationer etc. de studerende laver på deres atelierer. Derfor er beskaffenheden og kvaliteten af de lokaler, vi har brug for, ikke ligegyldige. De har en direkte indflydelse på kvaliteten af uddannelsen.

Hvis det tidligere Fyns Kunstmuseum havde ligget i Vollsmose, havde jeg sagt ja tak, og hvis den lukkede fritids- og ungdomsklub Pyramiden havde ligget på Jernbanegade 13, havde jeg sagt pænt nej tak - ikke på grund af beliggenheden, men fordi det væsentlige er, at lokalerne bør egne sig til akademiets og vores studerendes behov.

Jeg vil vove et kvalificeret gæt på, at en stor del af de debattører, der har udtalt sig om Akademiets fremtidige beliggenhed, ikke har set de lokaler i Vollsmose, det handler om eller ved, hvad en videregående fem-årig SU berettiget uddannelse på et kunstakademi indebærer. Den nedlagte fritids-og ungdomsklub Pyramiden, det handler om, er hverken i en forfatning eller egnet til at huse en fem-årig videregående kunstuddannelse på det uddannelsesniveau, vi taler om.

Peter Hagmund-Hansen skrev forleden i lederen i Fyens Stiftstidende, at en større del af finansieringen af Det Fynske Kunstakademi burde være en statsopgave. Samme toner har lydt fra Alex Ahrendtsen, der har foreslået, at man flytter tre-fire millioner fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i Købehavn til Det Fynske Kunstakademi, så der er en rimelig balance i de muligheder, man tilbyder uddannelsesøgende i hele landet. Såfremt akademiets umiddelbare fremtid skal udfoldes i Pyramidens lokaler, vil vi blive nødt til at sænke vores ambitionsniveau i en sådan grad, at håbet om, at flytte statsmidler fra København til Odense ikke forekommer at være realistisk.

I dag, tirsdag, er vi inviteret af By og Kulturudvalget, til at besigtige både Pyramiden og det tidligere Fyns Kunstmuseum i Jernbanegade. Samme dag skal By- og Kulturudvalget afgøre akademiets placering. Som forslaget er lagt frem, med kun de to muligheder, bliver vi nødt til at pege på det tidligere Fyns Kunstmuseum som den eneste brugbare løsning.

Hvis det tidligere Fyns Kunstmuseum er for ambitiøst, så find i det mindste nogle lokaler, uanset hvor de ligger, der gør det muligt for os at tilbyde vores studerende nogle lokaler, der ikke markant sænker kvaliteten af uddannelsen.

Vollsmose er ikke egnet til at huse et kunstakademi

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce