Vollsmose - endnu et socialdemokratisk fallitbo


Vollsmose - endnu et socialdemokratisk fallitbo

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Jens Hein Bonde, Westermannsvej 8, Odense M
Billede
Debat. 

Sidst et enigt byråd præsenterede en plan, kostede det skatteborgerne i Odense mindst tre milliarder kroner og en by, der minder om en udbombet tysk by efter Anden Verdenskrig.

Et enigt byråd præsenterer nu "Den sidste Vollsmoseplan". Uden en kritisk opposition kan det næsten kun gå galt.

Planen indeholder fire elementer:

o Nedrivning af 1000 almene boliger og deportation af beboerne.

o 5500 i Vollsmose skal inden for 10 år i arbejde.

o Børnene skal gå i folkeskole i stedet for muslimsk friskole.

o Førskolebørnene skal lære dansk.

Hvordan? En plan må indeholde svar - ikke luftige forhåbninger og fromme ønsker. Ingenting kommer af ingenting - undtagen lommeuld. Odense er ikke ligefrem verdensmester i jobskabelse.

Efter gældende dansk ret har vi frit skolevalg. Lejelovgivningen gælder vel også Vollsmose? Det røde byråd i Odense "glemte" i 30-40 år at stille krav til de mange indvandrere. De blev i årevis forsørget godt af "fælleskassen" med store gode lejligheder og et slaraffenland, hvor de stegte duer kom gennem luften uden nogen skulle have hænderne op af lommen. De "rige" onkler fra Odenses røde magtelite fik og har stadig en solid vælgerbastion i Vollsmose. Hvem ønsker at skyde sig selv i foden? Planen indeholder flere spørgsmål end svar. Hvem skal betale milliard-regningen? Har nogen spurgt beboerne og de mange aktører i området, hvordan de ser en løsning? De mange uden arbejde i Vollsmose må selv byde ind med, hvordan de har tænkt sig at lære dansk, uddanne sig og komme i arbejde. Dansk undervisning må så blive om aftenen.

Odense har massive integrationsproblemer og en andel af indvandrere, der overstiger de fleste andre danske kommuner. I de tre folkeskoler i Odense med den højeste andel af ikke-vestlige elever, udgør andelen henholdsvis 87, 75 og 58 procent. Gennemsnittet for Odenses folkeskoler ligger på 19 procent - for Danmark som helhed er det 10 procent.

Første skridt burde derfor være et totalt stop for yderligere bosætning af ikke-vestlige borgere i Odense.

Næste skridt burde være en tæt dialog med staten og beboere og aktører i området, der hurtigt skal munde ud i en fælles plan for en løsning af problemerne. Et vigtigt element må formentlig blive en ny lovgivning, der giver kommunerne ret til at standse alle offentlige ydelser, såfremt beboere og aktører ikke realiserer de vedtagne planer.

I stedet skøjter byrådet igen hen over alle de kendte problemer og fortsætter den syv år gamle bygningsmæssige omkalfatring af byen - nu også i Vollsmose. Det har de trods alt ikke fortjent.

Vollsmose - endnu et socialdemokratisk fallitbo

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce