Vollsmose: Fire skridt mod et trygt Odense NØ


Vollsmose: Fire skridt mod et trygt Odense NØ

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Christoffer Lilleholt - byrådsmedlem, Venstre, politisk ordfører i Odense Byråd
Billede
Debat. 

Vollsmose skal blive en del af Odense hurtigst muligt, og det skal være trygt at færdes i bydelen og i de tilstødende områder.

Derfor foreslår vi fire konkrete initiativer, der skal gennemføres i samarbejde med regeringen, boligorganisationerne, beboerne og kommunen. Ingen af forslagene kan stå alene, men skal laves sammen i den rigtige rækkefølge.

Mindst hver tredje bolig skal sælges som ejerlejligheder. Hvis Vollsmose skal blive en del af Odense, er det vigtigt vi får blandet beboersammensætningen og gjort området mere mangfoldigt. Dette skal gøres ved at sætte hver tredje bolig til salg i hele Vollsmose.

Hvis dette gøres, vil beboerne få et større ejerskabsforhold til området. Det vil få nogle flere ressourcestærke til at blive boende eller flytte til bydelen.

I forslaget ligger, at alle beboerne bliver tilbudt at købe deres egen lejlighed til markedspris. Herefter skal boligerne - i takt med de bliver ledige - sættes til salg på boligmarkedet. Til dem, der vil frygte, det kan betyde, at bander vil købe ejendomme, vil jeg gerne møde den ejendomsmægler, der tager imod 800.000 kroner i kontanter, som banderne gerne vil aflevere.

Mentorordning for alle unge i Bøge-, Ege- og Lærkeparken. Det er vigtigt, man kan spejle sig selv i nogle forbilleder, for man som ungt menneske selv skal kunne sætte drømme for fremtiden.

Når både mor og far står uden for arbejdsmarkedet, og storebror har nogle af de forkerte venner, er det ekstremt svært at bryde den negative sociale arv. Derfor foreslår Venstre, at alle unge imellem 13 og 17, der bor i Bøge-, Ege- eller Lærkeparken, tilknyttes en mentor.

Samtidig skal alle unge mellem 18 og 21 i Bøge-, Ege- eller Lærkeparken tilbydes en mentor. Mentorordningen skal bygge på de allerede rigtig gode resultater, man har med mentorordninger, og skal have som mål at få de unge i uddannelse og job.

Venstre foreslår desuden, at ordningen knyttes op til forskningen, og de unge sammenlignes med unge, der ikke har haft en mentorordning. Denne indsats skal erstatte nogle af de mange allerede i gangværende indsatser, kommunen og boligforeningerne allerede har.

Riv bygningerne ned og byg rækkehuse på soklen. Vollsmose skal åbnes, nogle af de kedelige og mørke bygninger skal rives ned, og på soklen skal der bygges forskellige rækkehuse. Venstre vil i en dialog med de almene boligorganisationer og beboerne finde frem til, hvilke bygninger der ikke længere skal være i bydelen. Beboerne i de bygninger, der skal rives ned, skal tilbydes boliger i hele Odense, for med en mangfoldig opgang og gade, hvor der både bor danskere, vestlige indvandre, ikke-vestlige indvandre, folk med job og folk uden, akademikere, håndværkere og iværksættere skabes den bedste integration.

Ny begyndelse - nyt navn. Navnet Vollsmose klinger dårligt i ørerne både i Odense og hele Danmark. Venstre foreslår derfor at give hele området et nyt navn for at skabe en ny begyndelse, hvor området og beboerne ikke er stigmatiseret med mange års problemer.

Ligesom Gjellerupskolen skiftede navn til Sødalskolen i 2005 for at starte på en frisk, så tror vi på, at problemerne i Vollsmose er selvforstærkende, og der er brug for en ny start.

Der bor mange i Vollsmose, som gerne vil arbejde og ikke begår kriminalitet, de bliver stigmatiserede, samtidig med at mange fravælger at flytte til området netop pga. navnet og forhistorien.

Venstre foreslår derfor, at man udskriver en konkurrence for at finde et nyt navn, ikke kun for hele området, men også de mindre parker. Der har de sidste dage været mange forskellige forslag til nyt navn, hvilket vi er meget glade for. Det skal dog understreges at navnet er det sidste der skal ændres, for navnet kan kun ændres, hvis der sker en ny begyndelse med de resterende tiltag.

Vollsmose: Fire skridt mod et trygt Odense NØ

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce