Virkelighedsfjernt

Marianne Ellehauge

Virkelighedsfjernt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

finanslov

af marianne ellehauge

næstformand HK Midt, sektorformand Stat,

Så kom den - den længe ventede finanslov. Det eneste, man kan sige, er, at Lars Løkke Rasmussen atter engang har vist, at han ikke har noget begreb om, hvordan virkeligheden ser ud i det offentlige system i Danmark - i hvert fald blandt os nede på gulvet.

Et meget markant udspil er, at kommunerne nu skal til at overholde de aftaler, der er lavet. Regeringens tankegang er: Vi sænker skatten, men I skal yde en højere service. Alle skolebørn ved, at pris og kvalitet hænger sammen, og man kan ikke samtidig skære på omkostningerne og yde en højere service. Hvis ikke kommunerne får det til at hænge sammen, så modregnes der i bloktilskuddet.

Man kan i det retslige system blive dømt for at true andre, men Lars Løkke er hævet over alle andre!

En anden ting er, at der kun må skaffes serviceforbedringer gennem effektivisering og bedre udnyttelse af ressourcerne. Der bliver ikke tilført nye midler.

Lige nu er der flere sygemeldte, end der er ledige, og det kan også mærkes på de offentlige arbejdspladser.

Lars Løkke mener, at måden, man kan opnå en besparelse på fem milliarder over fem år, er ved at have færre ressourcer i administrationen og færre sygedage.

De sidste store undersøgelser om grunden til det høje sygefravær, som også burde være havnet på Lars Løkkes bord, viser helt klart, at der er en sammenhæng mellem arbejdspres og sygedage. Jo mere de ansatte presses til at løbe hurtigere, jo mere og længere sygefravær.

Hvis man skal bringe sygefraværet ned, skal der kigges på arbejdspladserne og på den tumult og negativitet, som regeringen ustandseligt bliver ved med at skyde ned over hovedet på de offentligt ansatte. Der er ingen, der i længden kan holde til at få at vide, at de skal løbe hurtigere og være mere effektive, men er uduelige, langsomme og en nedprioriteret arbejdsgruppe.

Her tænker jeg især på alle HK'erne i det offentlige, som ikke kan åbne en avis uden at blive dunket i hovedet med effektivisering, effektivisering og endnu færre kolleger at dele arbejdsopgaverne med.

Man tvinger ydermere alle statslige institutioner til at spare én pct. op i 2008, som så først må bruges i 2009 - altså hvis det ikke er glemt til den tid. Det kommer til at ramme alle vores uddannelsesinstitutioner, politi, domstole, jobcentre og meget meget mere.

Virkelighedsfjernt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce