Vi undergraver fremtidens velfærd

Karsten Hønge

Vi undergraver fremtidens velfærd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ligestilling og ligeløn

af karsten hønge

MF (SF), Villestoftehegnet 230, Odense NV

I Danmark har vi en meget uheldig tradition for uligeløn mellem kvinder og mænd, og en uheldig tradition for at give en lav løn til kortuddannede hårdtarbejdende mennesker.

Det er på tide at give et lønløft til kvindefagene og til de lavtlønnede - og det er jo faktisk ofte det samme.

SF foreslår, at der nedsættes en ligelønskommission, der naturligvis også skal se på diskriminationen over for kvinder på de private arbejdspladser.

Konflikten er også en investering i de kommende overenskomstforhandlinger, for det er lykkedes at åbne offentlighedens øjne for, at velfærdssamfundet kun kan overleve, hvis vi behandler de ansatte bedre. Det er et godt pres på arbejdsgiverne, som jo i denne sammenhæng er politikerne.

Vores arbejdsmarked har flere grundpiller. Et af dem er retten til at strejke. Den kan bare ikke stå alene, for den forudsætter villighed til at lytte til hinanden. I denne situation er det politikere, der udgør arbejdsgiversiden, som derfor har et særligt ansvar.

Gennem hele strejken har det været tydeligt, at de offentligt ansatte har vist langt større omsorg for patienter, ældre og børn, end regeringen har vist over for de ansatte.

Hvad er regeringens mål med konflikten? Håber de på at fagforbundene strejker sig bankerot?

Den tidligere engelske premierminister Margaret Thatcher hadede af hele sit hjerte fagforeningerne. Med sin brutale facon forsøgte hun aldrig at skjule sit mål, nemlig at ødelægge fagbevægelsen.

Er Anders Fogh bare en blidere, mere feminin, men også lidt mere udspekuleret udgave af Thatcher?

Som arbejdsgiver skal man også overveje, hvordan vi kommer videre. Hvis de offentligt ansatte kommer til at stå svækkede og ydmygede tilbage, risikerer vi, at det får konsekvenser for deres engagement og loyalitet over for deres arbejdspladser.

Vi undergraver fremtidens velfærd, for det vil blive sværere at skaffe nok medarbejdere til at passe vores syge, ældre og børn. Vi skal blive bedre til at værdsætte dem, der uddanner sig til at ville være velfærdsamfundets kernetropper.

Vi undergraver fremtidens velfærd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce