Vi står allesammen bag Støjberg


Vi står allesammen bag Støjberg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Chefredaktør Peter Rasmussen
Michael Nørgaard
Debat. 

Det virker uvirkeligt, og i hvert fald meget udansk, at det er nødvendigt at pakke integretionsminister Inger Støjberg ind i sikkerhedsvagter 24 timer i døgnet. Men sådan er det, fortalte hun i søndagens udgave af Berlingske. Hun kan ikke tage ud at købe ind, prøve tøj, holde juleaften eller tage på arbejde uden at politiets efterretningstjeneste følger med. Selv med sikkerhedsvagter er der steder, hun ikke kommer. Nørrebro for eksempel. Det ville ganske enkelt skabe for meget tumult, hvis ministeren valgte at spise sin aftensmad på en restaurant i den del af København.

Og hvad er det så de vil, de mennesker der passer ministeren op. Mange føler åbenbart trang til at for tælle hende, at hun er "nazist" og "racist" og "danskerluder"; andre finder passende at spytte på de varer, hun har samlet samme i sin indkøbskurv.

Nu kan der selvfølgelig være rigtig mange gode grunde til at være uenig med Inger Støjberg og hendes politik - og ikke mindst hendes facon. Selv blandt hendes egne støtter vakte det eksempelvis stor forargelse, da hun fejrede 50 stramninger på udlændingeområdet ved at give lagkage i ministeriet. De stramninger, som Støjberg kom i kagehumør over, handler blandt andet om lavere ydelser til flygtninge, længere ventetid på familiesammenføring, strengere krav for at få permanent ophold og mulighed for at politiet kan beslaglægge visse værdigenstande af høj værdi fra flygtninge. Men det berettiger selvsagt ingen til at true ministeren eller spytte på hendes madvarer. På en måde står vi jo allesammen bag Inger Støjberg - enten fordi vi har stemt hende eller på nogen, der støtter hende. Eller fordi vi ikke har været dygtige nok til at overbevise andre om, at hun er fuldstændig galt på den. Under alle omstændigheder har hun omkring to tredjedele af Folketinget med sig bag den udlændingepolitik, hun fører, og det er mildt sagt uhyggeligt, at man skal have politibeskyttelse for at udføre den politik, som flertallet står bag.

På det personlige plan er det selvfølgelig synd for Inger Støjberg, at hendes udfoldelsesmuligheder er stærkt begrænsede - bare fordi hun har påtaget sig et offentligt hverv som minister. Set i et lidt større perspektiv er det også et demokratisk problem, at der både i indvandrermiljøer og på den yderste venstrefløj findes grupperinger, der er parate til at gribe til vold og trusler, når deres verdensbillede bliver udfordret. Men mest af alt er det synd for os allesammen, fordi vi kan ende med at få politikere med et stærkt begrænset forhold til den virkelighed, vi andre går rundt i. Det kan for eksempel være svært at lære samspillet mellem forskellige grupper af danskere at kende, hvis det hele skal opleves gennem en mur af sikkerhedsfolk.

Derfor må vi allesammen stå bag Inger Støjberg. Vi skal i hvert fald stå bag hendes ret til at leve et almindeligt liv - også selv om vi ikke nødvendigvis står bag hendes politik.

Vi står allesammen bag Støjberg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce