Vi skal udvide - ikke afskaffe

Odense Byråd -Tina Bue Jensen
Foto: © Nils Mogensen Svalebøg

Vi skal udvide - ikke afskaffe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Værnepligt

I en tid med bandekrige, børn og unge der skærer i sig selv og massiv mangel på omsorgspersoner indenfor det offentlige kan det undre, at debatten om værnepligten igen dukker op.

Hvis man ser enøjet på den, er det måske ikke så ulogisk. Den er ikke rentabel, andre lande omkring os afskaffer den, og vi kan uddanne vores militær mere effektivt/professionelt, hvis det ikke alene skal ske gennem en værnepligt.

Man kan måske også fristes til at sige, at den jo allerede er reduceret til fire måneder, så hvad er der egentlig tilbage?

Omvendt kan man også se på den som en "pligt til at værne" og så spørge sig selv, om det ikke er præcist, hvad vi kan se, der i øjeblikket er behov for at langt flere lærer.

Derfor skal vi ikke afskaffe men udvide vores værnepligt. Vi skal udvide den først og fremmest til at vare i mere end de fire måneder - måske ni måske 12. Vi skal udvide den til at omfatte langt mere end militæret - den skal også omfatte andre offentlige områder som eksempelvis børnepasning, undervisning, ældre- og handicap området, sygehusene og meget meget mere.

Og sidst men ikke mindst skal den udvides, så alle borgere i samfundet kommer til at indgå i den. Der skal således ikke længere være mulighed for at trække frinummer.

Frinummer bør ikke findes i et samfund med pligt til at værne.

Vi skal udvide - ikke afskaffe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce