Vi skal passe godt på dansk tv-indhold - det er vores kultur, vi ser


Vi skal passe godt på dansk tv-indhold - det er vores kultur, vi ser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Jacob Graff Hedebrink, adm. direktør i Copydan AV-foreningerne
Billede
Debat. 

Medier: Vi danskere elsker det danske tv-indhold, som ingen andre! Vi følger trofast med i de danske drama-serier, og vi er stolte, når de eksporteres til udlandet.

I en tid, hvor engelsksproget indhold fylder mere og mere, har vi alle en fælles interesse i at sikre, at vi i Danmark også fremadrettet kan producere og opleve et mangfoldigt udbud af dansk tv-indhold. Det forudsætter, at vi også fremadrettet har penge til at finansiere dansk indhold.

Tv-distributørerne i Danmark har igennem årtier sikret, at det danske indhold kom ud til danskerne. Denne brug af indholdet indebærer samtidig betaling af et afgørende ophavsretligt vederlag til kunstnere og producenter bag tv-programmerne. Vederlaget muliggør produktion og udvikling af nyt dansk indhold. Der er tale om et kulturelt kredsløb, hvor betalingen for brugen af indholdet geninvesteres til glæde for os alle.

Betalingen skyldes, at vi i Danmark har lavet en model, som sikrer, at virksomheder, som laver forretning på dansk indhold, skal betale for brugen og derved give penge tilbage til nyt dansk indhold. Modellen er baseret på ophavsret (ejendomsret) til indholdet og sker altså indenfor rammerne af ophavsretsloven.

Loven sikrer, at man ikke bare kan bruge andres indhold uden at betale for brugen. Reglerne er garant for, at det kan betale sig at skabe kreativt indhold til danskerne. Man kan med rette sige, at ophavsret er værdiskabende og et fundament for produktion af nyt dansk indhold.

Sociale medier og YouTube fylder mere og mere i det danske mediemarked, og danskernes medievaner forandrer sig. Det udfordrer det kulturelle kredsløb, da disse tjenester ikke bidrager til det kulturelle kredsløb i det forhold deres størrelser tilsiger.

Folketingets medieordførere er enige om, at ophavsretten er et godt redskab til at sikre fortsat investering i og udvikling af dansk indhold. Som Mogens Jensen, MF(S) udtrykker det, "man er nødt til at sikre, at ophavsrettighedshaverne får betaling for det indhold, som andre drager nytte af" og Britt Bager, MF(V) udtaler, at "vi bliver nødt til at få flere til at bidrage til dansk indhold". Derfor håber vi, at politikerne i det nye medieforlig, som snart skal forhandles, fastholder og styrker ophavsretten i forhold til free riders, så vi alle sammen kan blive ved med at glæde os over det store udbud af dansk indhold, som er med til at binde os danskere sammen.

Vi skal passe godt på dansk tv-indhold - det er vores kultur, vi ser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce