Ventetider giver dårligere trafikanter


Ventetider giver dårligere trafikanter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

køreprøver

Jeg har med interesse læst artiklen, hvori formanden for De Prøvesagkyndiges Landsforening, Peter Krarup, foreslår, at der oprettes statslige køreskoler. Argumentet herfor er, at dumpeprocenten stiger, og kørelærerne har en stor skyld heri bl.a. pga. snyderi.

Jeg må tilstå, at det er svært at sidde sådan en påstand overhørig.

Kørekortbekendtgørelsen kræver, at 14 af de 16 lovpligtige kørelektioner er kørt inden kørekortaspiranten må gå til teoriprøve. Efter teoriprøven er der altså to af de lovpligtige lektioner tilbage. Det kræver naturligvis, at kørekortaspiranten umiddelbart herefter kommer til køreprøve. Derfor har rigspolitichefen da også tidligere udtalt, at den højst acceptable ventetid på en prøve er 14 dage.

Det har i lange perioder ikke været muligt at få en køreprøve med mindre end fire til seks ugers ventetid. I enkelte perioder har det slet ikke været muligt at booke køreprøver i Odense. Alt var "udsolgt".

For de kørekortaspiranter, som ikke umiddelbart behøves at have køreundervisning ud over det lovpligtige, betyder ventetiden, at de alligevel bliver nødt til at køre ekstra kørelektioner. Der er altså her tale om en reel merudgift.

En del af disse kørekortaspiranter er naturligt meget modvillige, når der skal tales om disse ekstra kørelektioner pga. ventetiden og fravælger derfor de ekstra lektioner.

Disse kørekortaspiranters færdigheder reduceres naturligt i ventetiden. Det medfører, at dumpeprocenten stiger, og at vi får dårligere trafikanter ud på vejene.

Vi er i Foreningen af Frie Kørelærere bekendt med besværlighederne efter politireformen og har derfor hidtil haft en vis forståelse for de lange ventetider.

Det begynder imidlertid at knibe med forståelsen, når Peter Krarup lægger ansvaret for den øgede dumpeprocent over på kørelærerne.

Det er ikke politiets opgave at gøre kørekortene hverken unødvendigt dyre eller unødvendigt dårlige. Det ville i stedet have klædt Peter Krarup at beklage ventetiderne og de gener, de medfører.

Jeg tror, at Peter Krarup bør begynde at sammenholde dumpeprocentens udsving med ventetidens udsving.

Ventetider giver dårligere trafikanter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce