Venstres sande ansigt


Venstres sande ansigt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

udlicitering

af mikkel dragmose-hansen

bestyrelsesmedlem for SF-Middelfart, Brandevej 10, lejl. 49, Aalborg Ø

Udsalget er så småt begyndt, og nu er det ikke sommerudsalget, jeg hentyder til, men det politiske udsalg af den offentlige sektor. Venstre har netop vedtaget et nyt erhvervsoplæg i folketingsgruppen, hvori det indgår, at intet længere er helligt i "privatiseringens navn". Dermed er der åbent op for, at alle offentlige opgaver kan overgå til private udbydere.

Der er store fare ved denne udliciterings- og privatiseringsbølge, som forekommer med fornyet styrke i disse år. Udliciteringsgraden er over 23 procent i kommunerne, hvor den var på cirka 18 procent, da den borgerlige regering indtrådte tilbage i 2001. Den offentlige sektor er nemlig garanten for velfærden til borgerne, hvor man mod betaling af skat kan modtage ydelser og service fra den offentlige sektor.

Det offentlige er dog under pres fra regeringens økonomiske strammeskrue, hvor man hellere vil lette selskabsskatten og give skattelettelser til den rigeste tredjedel af landets befolkning frem for at investere i fællesskabet ved at give kommunerne løsere tøjler og vise tillid til det kommunale led.

Venstre har nu vist sit sande ansigt: partiet ønsker ikke en stabil, sikker og udvidet velfærd. Velfærd, som indebærer pleje til ældre uden minuttyranni, folkeskoler med renoverede lokaler samt et sundhedsvæsen, hvor private hospitaler ikke opsluger pengene via fritvalgsordningen.

Venstre er et liberalistisk parti, som partiets erhvervsoplæg netop har bevist, men den offentlige sektor trænger til en fornyelse frem for en svækkelse. En fornyelse, hvor befolkningen oplever en forbedring af forholdene på lokalt, regionalt og nationalt plan frem for tomme løfter og ufolkelige skattelettelser, som ikke gavner den svage del af befolkningen.

Venstres sande ansigt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce