Venstres maske falder

Carsten Hansen

Venstres maske falder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

privatisering: Nu viser Venstre sit sande ansigt - og det er ikke et kønt syn, hvis man er tilhænger af lighed og retfærdighed i det danske samfund.

Venstres erhvervsordfører er fremme med et udspil om, at alle offentlige opgaver skal sendes i udbud, så private firmaer får mulighed for at overtage driften. Det gælder også opgaver som sundhedsvæsen, skoler og børnepasning. Der skal simpelthen ikke være grænser for hvilke opgaver, der fremover skal kunne privatiseres.

Det er åbenbart blevet nødvendigt for Venstre at lange en luns ud til de ultraliberale i vælgerskaren, der frygter en venstre-ledet regering i socialdemokratiske fåreklæder.

Vi socialdemokrater mener, at der er ting, der hører hjemme i offentlig regi - i fællesskabet. Vi vil aldrig kunne acceptere, at markedsmekanismerne får indflydelse på, hvad der er god undervisning i skolen, ordentlig omsorg for ældre og syge eller ansvarligt socialt arbejde.

Men man kan da sige, at det er forfriskende med en så ærlig udmelding fra Venstre, der jo ellers har gjort sig gevaldigt umage med at pleje et image som velfærdssamfundets beskytter.

Med udspillet om at privatisere alt, falder masken. Nu kan alle se, hvad det er, Venstre vil. Oven i købet kan man læse, at statsministeren har rost privatiseringseksperimentet på et gruppemøde i Venstre.

Hvem sagde minimalstat?

Venstres maske falder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce