Vend den negative spiral!

Mikkel Dragmose-Hansen

Vend den negative spiral!

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

offentlig kollektiv transport

Danmark står i højeste grad over for et problem i det kommende år inden for trafikområdet. Faktisk er der både sikkerheds, trængsels og prismæssige problemer.

Dette indlæg handler i høj grad om den offentlige kollektive transport, som kommer til kort.

Den offentlige kollektive transport bliver ikke opprioriteret, selv om denne form for transport oftest bruges af samfundets mindre velstillede grupper. Det er grupper, såsom pensionister og studerende, som ikke har de store økonomiske midler og derfor vælger den offentlige transport frem for privatbilisme.

Desværre er den offentlige transport blevet noget dyrere de senere år, da oliepriserne er skudt i vejret, og desværre er der også planer om at gøre den endnu dyrere og samtidig nedskære antallet af afgange.

Heri opstår problemerne for de mindre velstillede grupper samt pendlerne, da højere priser belaster økonomien og færre afgange besværliggør turene, hvilket driver flere væk fra den offentlige kollektive transport.

Det er især bustrafikken, som lider under regeringens økonomiske pres, og fortsætter den nedadgående onde spiral, hvor færre tager busserne, giver det færre indtægter, som er medvirkende til højere priser og færre afgange, som igen er skyld i færre passagerer.

Sådan kan det fortsætte, indtil den offentlige kollektive transport er udsultet og nærmest uddød.

Lad os nu få investeret ordentligt i den offentlige kollektive transport og give den et økonomisk løft, så alle samfundets grupper kan være mobile og deltagende i samfundet.

Kommunerne kan ikke levere løftet, da de bliver presset økonomisk. Derfor må regeringen frem med pengepungen, hvis denne form for transport skal kunne overleve, uden at der sker velfærdsnedskæringer i kommunerne.

Flere afgange og prisnedsættelse er vejen frem, hvis den offentlige kollektive transport skal vende den negative udvikling og igen fremstå som et stærkt alternativ til privatbilismen.

Vend den negative spiral!

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce