Velkommen - er du ensom?

Portrait of a pensive young man close up
Foto: Korionov Igor

Velkommen - er du ensom?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ensomhed: Odense modtager i disse uger tusindvis af nye studerende, som er kommet ind på deres drømmestudie og klar til at starte et nyt liv.

Nogle er flyttet landsdel, andre blot væk fra mor og far, men fælles er, at mange skal finde et nyt netværk. Uddannelsesinstitutionerne gør heldigvis meget for det med læsegrupper osv., men når det sociale program rinder ud, er der alligevel en stor gruppe af unge, som ikke er blevet en del af et fællesskab.

Vi har formentligt alle sammen stødt på dem: Dem, hvor ingen siger hej om morgenen og som ikke tager til Karrusel, fordi de ikke har en at tage af sted med. Vi ved, at unge som føler sig ensomme, ikke overraskende, har et større frafald.

Derudover flytter de unge, som aldrig fik et netværk, tilbage til eksempelvis København, så snart det er muligt. Så ud over det åbenlyse menneskelige tab, koster det også byen og uddannelsesinstitutionerne penge. Derfor har Odense som by al mulig grund til at prøve at bekæmpe ensomheden blandt vores unge.

Et sted at begynde er vores studieboliggaranti. Det må være målet, at unge placeres omkring uddannelsesinstitutionerne eller centrum og ikke forstæderne. Derudover kan man i den velkomstpakke, der sendes ud til studerende, gøre opmærksom på nogle af de steder, som man kan opsøge, hvis man ikke i første omgang blev en del af fællesskabet på studiet. Der er dog ikke nogen nem løsning, og derfor er det også vigtigt at høre de unges input til, hvad man kan gøre.

For Odense har brug for alle de unge studerende for at skabe en storby. Derfor skylder vi også de unge, at vi gør alt, hvad vi kan, så de ikke føler ensomhed.

Af Cæcilie Crawley

Georgsgade 89, Odense C byrådsmedlem, Socialdemokraterne, aktuelt på barsel

Velkommen - er du ensom?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce