Ved at blive kvalt


Ved at blive kvalt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Af Holger MikkelsenNyvej 27, Tommerup

VALGKAMP: Statsministeren har efter terroranslaget mod USA og den deraf følgende terrorbekæmpelse med sædvanlig patos erklæret, at vi er med hele vejen, at vi står last og brast med Amerika, og kan I høre hvor vi gungrer ...

Bomber over Afghanistan. Tidligere var det Serbien og Kosovo. Da var vi også med hele vejen. Vi er blevet ret krigeriske med Poul Nyrup. Det er på det udenrigspolitiske, han vil føre valgkamp. Han virker stærk. Skræmmende stærk. Så syner de hjemlige problemer også mindre.

For eksempel at vore små og lidt større forretninger er ved at blive kvalt i bureaukratiske kontrolforanstaltninger.

Sikkerhedskontrollanter. Selv i små forretninger med ejeren, hans kone, en kassedame og et par unge på deltid kontrolleres det, at der er en sikkerhedsrepræsentant, som har været på kursus.

Kontrol af fødevareforretninger med smile-etiketter, hvor der vanker bøder, blot der mangler et udfyldt skema.

Arbejdspladsvurdering, selv om det på mindre arbejdspladser almindeligvis hjælpes ad med det hele. Og der vanker bøder, hvis skemaerne ikke er udfyldt.

Fotofælder med pensionerede politifolk, der udskriver automatiske afgifter i bunker. Mens de, der virkelig kører stærkt (i stjålne biler) ja, dem advarer man politiet mod at eftersætte, for det kunne jo gå galt. Og desuden er der som regel manglende ressourcer.

En emsig fødevareminister, der fastholder, at hele besætninger skal slås ned, fordi et enkelt dyr i besætningen har fået konstateret kogalskab, selvom det samtidig siges at kogalskab ikke er smitsomt.

Dette kontrolsamfund burde der føres valgkamp om. Et samfund, der gør enkelte mennesker i almindelighed og indehavere af små forretninger i særdeleshed til bødeobjekter og jaget vildt. Kontrol er godt, men personligt ansvar er nu at foretrække. Væk med den stærke mand.

Ved at blive kvalt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce