Værdierne er i skred


Værdierne er i skred

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SYSPUNKT

Af Annemarie Engel, Gåsestræde 7, Svendborg, advokat og foredragsholder.

Statsministeren og dronningen kom i deres nytårstaler ind på værdier. Statsministeren fremhævede værdien af den personlige frihed. Det er en dansk kristen værdi, som vi har sikret i grundloven. Denne værdi er simpelthen udtryk for, hvem vi er og vores kultur i al sin mangfoldighed. Det er frihed, som vi vel må ønske for enhver.

Dronningen fremhævede, at vi må stå fast på de værdier, vi i generationer har bygget vores samfund på. Vi må imødegå de holdninger, vi ikke kan dele. Udtalelsen kom i forlængelse af en skarp afstandtagen fra terroren den 11. september, som hun beskrev som den villede ondskab, den forsætlige hensynsløshed. Dronningen fremhævede værdien af sammenhold i det danske samfund og af åbenhed, men er bekymret for de mange spændinger i verden, hvor hun håber på, at nogle af de hårde konfrontationer må blødes op.

Alligevel mener Tøger Seidenfaden i Politiken, at talen kan tages til indtægt for at være indvandrervenlig. Ja selvfølgelig. Det følger af at være kristen, at man respekterer andre mennesker. Men det er ikke det samme som at sige, at dronningen har givet sin mening til kende omkring vores indvandrerpolitik og hidtidige ubegrænsede tilgang af fremmede. Hun er jo tvunget til at være upolitisk.

Ekstrabladet 5/1 går så langt som på forsiden at skrive: Afskaf dronningen! Og lægger op til en meningsmåling om nedlæggelse af kongehuset. Selve udtalelsen kom fra Casper Christensen fra ungdoms-tv, der bekender sig som republikaner og i interview fremhæver, at han kun udtaler sig, når han ved, hvad han taler om. Og betror læseren, at han kun er primitiv, når han leger med sin søn.

Der kom voldsomme angreb i juledagene på vores kirke i radioudsendelsen Debat om EU, hvor sognepræst Margrethe Auken, SF, plæderer for adskillelse af stat og kirke.

Værdier er i skred, og der er kraftige tiltag til ændring af vores samfund fra et homogent til et multietnisk. SF og De Radikale har et stort ansvar for størrelsen af tilgangen. Men tillige som SF's Holger K. Nielsen 6/1 at hævde, at vi er et multikulturelt samfund, er ganske enkelt forkert. Det vil kræve en ændring af grundloven.

Det må være frygteligt som dronningen at være begrænset i sin ytringsfrihed. Hun har ingen personlig frihed hertil, fordi folket forudsætter, at de personer, vi har betroet magt til, søger at efterleve grundloven. Det har ethvert medlem af Folketinget skrevet under på at ville gøre.

Vi er iagttagere af daglige angreb på vores lands kultur. Med en smule indlevelse må vi kunne sætte os ind i, hvor forfærdeligt vores dronning med et kristent livssyn må have det, når hun er tvunget til passivt at se på, hvordan de betroede medarbejdere for det danske folk behandler vores folkeeje, som vi har fået fra kongehuset: Danmark - intet mindre. Ordene Gud bevare Danmark er der i høj grad brug for i disse tider, hvor det hamrer i ørerne, og vi konstant konfronteres med krav om nedbrydning af vores fælles fundament.

Værdierne er i skred

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce