Vælg med hjerne - og hjerte


Vælg med hjerne - og hjerte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

STUDIEVALG: To små ganske korte korrektiver til torsdagens leder om årets optag.

Der mangler faktisk ikke dokumentation for, at en stadig større del af humanister finder ansættelse i det private erhvervsliv eller skaber nye job i nye sammenhænge.

At humanistiske kandidater så stadig har en højere arbejdsløshed, er en ganske anden sag - men budskabet, som lederen refererer, var nu også mere nuanceret end som så - nemlig at man skal passe på med at sætte lighedstegn mellem dagens beskæftigelsessituation og morgendagens behov.

I 80erne varslede man overproduktion af læger og skar uddannelsespladser væk - i 90erne lokkede man folk ind på datauddannelserne i hobetal. Eksempler på fiaskoer med at forudsige behovet er desværre mangfoldige og succeserne små og spåkonerne tilsyneladende uden ansvar. Kort sagt, man skal selvfølgelig tage bestik af mulighederne for at få job bagefter, men altså.....

Og så lige det med hetzen - den slags begreber bruger vi studiechefer ikke. Det må tilskrives en journalistisk stramning - og det lyder jo også mere sexet end kampagne.

Hvad vi har påpeget og står ved, er, at den megen omtale af arbejdsløshed generelt blandt kandidater med en mellemlang eller lang uddannelse, som pressen villigt lagde spalter og studietid til, tilsyneladende har forledt nogle unge til at udsætte deres valg af uddannelse eller helt droppe ideen om at tage én.

Og det var vel ikke meningen?

Per Andersen er studiechef på Syddansk Universitet

Vælg med hjerne - og hjerte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce