Vådt krudt


Vådt krudt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

HVIS Mogens Lykketoft i disse dage savner et fipskæg til at trække eftertænksomt i, forstår man ham. Efterhånden synes den socialdemokratiske leder frataget alle de våben, der måske kunne vende slaget. Medmindre der er to tirsdage i valgugen, kan Anders Fogh Rasmussen snart skrive sig ind i de politiske historiebøger ved som den første Venstre-statsminister herhjemme at sidde to perioder i træk.

FØRST BLEV Lykketoft udmanøvreret på Nyborg Strand, da statsministeren forsikrede, at han ikke vil indlade sig på større velfærdsreformer, hvis Socialdemokraterne ikke er med.

Dermed tog Fogh brodden af alle planlagte socialdemokratiske angreb på Venstre som efterlønnens og de svages fjende - og da Lykketoft nok skal nære sig for at gentage Nyrups efterlønsbommert fra 1998, kan man næsten bide spids på, at Socialdemokraterne ikke har lyst til at deltage i nogen reform. Og herefter kan Fogh læne sig tilbage og skyde skylden for, at der intet sker, på netop Lykketoft.

SMART GJORT - og kun et par dage efter sin listige manøvre fik Fogh den foræring, at et andet påtænkt socialdemokratisk valgtema, kommunalreformen, tilsyneladende heller ikke kan bruges mod regeringen.

Ifølge en større meningsmåling i Jyllands-Posten er 7 af 10 vælgere nemlig godt tilfredse med den - og en af Lykketofts fremtrædende partifæller, Odenseborgmester Anker Boye, som også er de danske kommuners næstformand, advarer nu direkte sin partileder mod at trække kommunalreformen af stalden i valgkampen.

NÅR vælgerne synes så glade for kommunalreformen, skyldes det selvfølgelig dels, at lokalpolitikerne landet over - bortset fra amtsrådene - har modtaget den positivt. Meget er nået ad frivillighedens og samarbejdets vej.

Men det skyldes også, at reformen fortsat er i den indledende fase. Foreløbig snakker man kun nye kommunegrænser og forenklet administration. Vi er, som den fynske SF'er Karsten Hønge siger i dagens avis, kun på overfladen. Meget vil blive anderledes, når folk først ser konsekvenserne, mener Hønge, og det har han ganske ret i. Endnu er der hverken nedlagt skoler eller lukket børnehaver. Når det sker - og det gør det - vil holdningen være en anden.

DERFOR får vi også valget nu.

Fogh vil tage det, mens han selv kan sætte dagsordenen - og kan endda undskylde sig med, at han hverken vil forstyrre efterårets kommunalvalg eller en eventuel traktatafstemning. Som han i øvrigt på en uheldig dag kan tabe - og da regeringer altid bliver straffet efter tabte folkeafstemninger, vil det være fiffigt med folketingsvalget først.

OG DERTIL kommer altså, at Lykketoft i øjeblikket er berøvet alle trumferne. Krudtet er blevet vådt for oppositionens leder.

Det er næsten lige før, man får ondt af ham.

Men også kun næsten.

Vådt krudt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce