Våbenlov. - Amerikanernes syge tankegang


Våbenlov. - Amerikanernes syge tankegang

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat. 

Så er det sket igen for 18. gang i 2018. 17 mennesker er blevet dræbt, og mindst det samme antal er blevet såret ved skoleskyderi i USA.

I USA prioriterer Donald Trump våbenindustrien højere end menneskeliv. Og hvorfor gør han så det? Jo, forklaringen er enkel, han er i lommen på våbensyndikaterne, som har ydet store bidrag til hans valgkamp. Spørgsmålet er også, om han selv tjener penge på våbenindustrien via sine investeringer?

Vi kunne sige: Hvad kommer det os ved, at der bliver skudt 17 mennesker i USA? Kynisk set, har de jo selv bestemt, at det skal være sådan via den våbenpolitik, landet har accepteret. Jeg vil dog ikke være så kynisk, da det selvfølgelig er ganske forfærdeligt for de mennesker, det går udover. Det påvirker absolut også os, hvad der foregår i USA. Tingene breder sig via de verdensomspændende medier.

Vi skal være glade ved, at vi i Danmark ikke har en tilsvarende våbenlov, hvor stort set alle mennesker kan anskaffe sig et - eller flere - våben. I USA er der et stort marked for at optræne folk - og sågar børn - i, hvordan man bruger et våben.

Vi har i Danmark nogle banderelaterede drab af og til - det er også galt nok - men heldigvis sørger politiet for at dæmme op om problemet og beslaglægge våben, så tit det lader sig gøre.

I USA taler man om at bevogte skoler og bevæbne personer på skolerne, så de får mulighed for at uskadeliggøre de indtrængende drabsmænd eller kvinder. En helt syg tankegang, som minder om de gammeldags cowboy-manerer. Man vil også forbyde psykisk ustabile personer at købe skydevåben. Hvordan og hvornår ved man, at en given person er eller bliver psykisk ustabil? Det er der vist ingen, der kan forudsige.

Hvad hjælper det, at Donald Trump "med et tungt hjerte" beder for ofrene, og kalder gerningsmanden for mentalt forstyrret. Det ved han jo ikke noget om. Han nævner heller ikke de egentlige skyldige - våbensyndikaterne - med et eneste ord.

Selv om det ser sort ud for amerikanerne, må vi håbe på en bred folkelig reaktion i USA og bedre tider efter et politisk skifte, som ikke kan komme tidligt nok.

Våbenlov. - Amerikanernes syge tankegang

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce