VK's skattepolitik er en gevinst for bilejerne


VK's skattepolitik er en gevinst for bilejerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SKATTESTOP: VK-regeringens skattestop har nu virket i cirka 1000 dage, og nu får vi så også reelle skattelettelser - det mærker vi alle fordelene af. For bilejerne er gevinsten af skattestoppet ganske betydelig.

Sammenlignet med, hvad det kostede under SR-regeringen, vil en bilejer, der købte sin bil i 2002, i løbet af den tid, han ejer bilen, let kunne spare mange tusinde kroner.

Det er dyrt at have en bil i Danmark. Udgifterne til bilen som transportmiddel udgør for mange familier betydelige poster på de private budgetter. For mange er bilen en nødvendighed blandt andet på grund af store geografiske afstande mellem bopæl og arbejdsplads.

Mange familier har altså ikke noget reelt valg i forhold til at fravælge bilen som transportmiddel og dermed spare penge. Men bilejerne har trods alt fået lettet noget af den økonomiske byrde under VK-regeringen.

Regeringen har indført et skattestop for vægtafgiften og ejerafgiften. Det vil sige, at satserne er fastlåst på 2002-niveau mod tidligere årlig regulering. Ikke bare ejerskab, men også brugen af biler i Danmark er igennem tiderne blevet kraftigt beskattet via benzinafgiften. SR-regeringen formåede at ændre afgiftssatsen på en liter blyfri benzin i perioden 1993-2001 hele 14 gange. VK-regeringen har til sammenligning ikke rørt ved benzinafgiften i sin regeringsperiode. Derimod har regeringen i forbindelse med skattereformen nedsat registreringsafgiften ved ekstraordinære prisstigninger på personbiler.

Alt i alt sparer bilejerne i forhold til tidligere både på køb, besiddelse og brug af deres biler. Det er positivt, for på den måde frigøres penge til husholdningernes egen disposition.

Men står det til De Radikale, skal det ikke blive ved med at være sådan. De varslede for ikke længe siden, at hvis de får magt, som de har agt, vil benzin- og dieselafgifterne blive forhøjet.

Hos De Radikale har borgernes penge det åbenbart ikke bedst i borgernes egne lommer, men derimod i statskassen.

Det selvsamme parti vil desuden ophæve skattestoppet, selv om Lykketoft i forsommeren bebudede, at skattestoppet vil fortsætte under en kommende SR-regering, om end i en revideret udgave. Tilsyneladende har S og R problemer med at finde en fælles skattepolitisk kurs. Men dem om det - så længe vi andre kan mærke de håndgribelige fordele af den nuværende regerings succesfulde skattepolitik - blandt andet for bilejerne.

VK's skattepolitik er en gevinst for bilejerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce