TOGFORSINKELSER: Det er Harrys og DSB's ledelses skyld! Det er stort set indholdet, når trafikministeren skal undskylde sommerens mange forsinkelser i togtrafikken. Det er for sølle. Selv om det er politisk ubehageligt, så må trafikministeren erkende, at Venstre og Konservative har et pænt medansvar for de nuværende forsinkelser, fordi disse partier aktivt modarbejdede de nødvendige investeringer i jernbanerne i slutningen af 1990'erne.

Dengang mente de borgerlige groft sagt kun, at der varét trafikpolitisk problem i Danmark: for få motorveje! Så jernbanetrafikken sidder derfor stadig tilbage med et nedslidt skinnelegeme og tussegamle signaler.

Derfor må vi kræve at trafikministeren, som den øverste ansvarlige, nu kommer med et konkret bud på og en tidsramme for, hvordan vi retter op på fortidens forsømmelser og viser vejen for en bæredygtig strategi.

Det nytter ikke at gemme sig og rettebager for smed, fordi Pia Kjærsgaard midt i agurketiden kræver hans hoved på et fad. Erfaringerne fra kødskandalen i foråret burde have belært ham om, at det er tom retorik, og at tomme tønder buldrer mest.
  • fyens.dk