Ups, vi gik i krig


Ups, vi gik i krig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

irakkrigen

"Det var en fejl."

Sådan lyder nu Dansk Folkepartis forklaring på, at partiet 21. marts 2003 stemte for, at Danmark skulle deltage i krigen mod Irak. Og dermed gjorde vores land til en nation af krigsforbrydere med medansvar for titusindvis af dræbte, millioner af flygtninge og ufattelige ødelæggelser.

Ansvaret for forbrydelsen hviler på et flertal af Folketingets daværende medlemmer. Nu forsøger nogle af dem ynkeligt at lægge skylden fra sig. "Alle de vestlige efterretningstjenester tog fejl," lyder undskyldningen fra Dansk Folkepartis Søren Espersen, der heldigt for ham ikke selv var folketingsmedlem dengang.

Men det er historieforfalskning:

1. Efterretningstjenesterne tog ikke "fejl". Det er for længst dokumenteret, at de med vilje fabrikerede løgne, så regeringerne fik de påskud, de havde brug for.

2. Den danske efterretningstjeneste videregav ikke løgnene helt ukritisk. Det blev flot dokumenteret af Frank Grevil.

3. Folketingsbeslutningen om deltagelse i krigen byggede IKKE på efterretningerne.

4. Den danske beslutning byggede - selvfølgelig - på det eneste, som efter Grundloven kan tillade Danmark at gå i krig uden at være angrebet, nemlig en påstand om, at FN's Sikkerhedsråd havde givet lov.

Havde FN givet lov? Det var altså det spørgsmål, som DF's politikere først og fremmest skulle tage stilling til, før de trykkede på ja-knappen i Folketingssalen. Var regeringens jurister på sikker grund, da de fandt tilladelsen i gamle FN-bemyndigelser, selv om det var åbenlyst, at der ikke var opbakning til krigen blandt sikkerhedsrådets medlemmer?

DF'erne blev fanget i en fælde: De evnede ikke at læse og forstå selve lovteksten, og dermed blev de krigsforbrydere og grundlovsbrydere ved et uheld. Det må rigtignok være en ubehaglig fornemmelse.

Var beslutningen lovlig? Det er det spørgsmål, som Søren Espersen - hvis han tør - bør søge svar på. Og det er selvfølgelig det spørgsmål, som bør behandles af en undersøgelseskommission.

Når kommissionen så er færdig med arbejdet, og de efterfølgende rigsretssager er afgjort, så bør de tilbageværende medlemmer i Folketinget sørge for, at Grundloven snarest ændres, så der oprettes en forfatningsdomstol, der fremover kan forhindre, at et politisk flertal ustraffet bryder Grundloven.

Ups, vi gik i krig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce