Unødvendigt bureaukrati og mistænkeliggørelse


Unødvendigt bureaukrati og mistænkeliggørelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

LEDIGE: Hvad er vigtigst? At kontrollere de ledige? Eller at få dem i arbejde? I a-kasserne og blandt vores medlemmer er der ingen tvivl. For os er det jobbene, der er det vigtigste.

Desværre ser beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen noget anderledes på den sag. For ham er kontrollen åbenbart det vigtigste.

A-kasserne skal i dag kontrollere, at deres ledige medlemmer står til rådighed for arbejdsmarkedet. Hvis man ikke står til rådighed, kan man ikke få dagpenge. Det er helt naturligt.

Men kontrollen bliver til unødvendigt bureaukrati og mistænkeliggørelse, når vi ligefrem skal kontrollere de medlemmer, vi ved har fået arbejde. Hver enkelt sag skal tjekkes, og medlemmet skal kontaktes. I Metal Odense bruger en medarbejder omkring halvdelen af sin tid på de sager, og i mindst tre ud af fire tilfælde er arbejdet unødvendigt.

De ressourcer ville vi hellere bruge på at få vores medlemmer i arbejde - enten ved ligefrem at finde dem et job eller ved at hjælpe dem i gang med videre uddannelse.

Det har a-kasserne forsøgt at forklare beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen. Han er bare ikke så god til at tage imod kritik. I stedet for at arbejde på at finde en løsning og et rimeligt niveau for kontrol og bureaukrati, truer han med at lukke a-kasserne.

Hvis konstruktiv kritik er det samme som at opgive, er der noget, han har misforstået. Måske skulle han hellere selv gå, da hans kritik af a-kasserne er særdeles usaglig.

Den slags metoder hører ikke hjemme i et moderne demokrati.

Claus Hjort Frederiksen burde lægge sine dårlige manerer fra sig og tage imod a-kassernes invitation til et samarbejde om at skaffe flere i arbejde uden tilskud og hermed sikre en fornuftig brug af skatteydernes penge.

Unødvendigt bureaukrati og mistænkeliggørelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce