Ungdomsuddannelserne skal være ligestillede


Ungdomsuddannelserne skal være ligestillede

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Af Pernille Rosenkrantz-Theiluddannelsesordfører for Enhedslisten, .Fælledvej 9, København

HANDELSSKOLER: Venstre har i flere år lovet og lovet - ikke mindst flere penge til handelsskolerne.

Rimeligt nok. Situationen for de danske handelsskoler er ikke tilfredsstillende.

Frafaldet på handelsgymnasiet, de flerårige HHX og HTX er katastrofalt højere end frafaldet i det almene gymnasium. 12-13 procent falder fra i det almene gymnasium, 20 procent falder fra HG og den flerårige HHX, 30 procent fra HTX.

En væsentlig del af begrundelsen for det alt for store frafald er efter min opfattelse alt for få ressourcer til den daglige undervisning på handelsskolerne.

Det viser sig blandt andet i et stigende antal lærerfri timer, altså timer, hvor der ikke engang er vikardækning. På Niels Brock er der tale om tre-fem procent af det samlede timetal, hvor der ikke er vikardækning. På handelsskolen Ishøj og Tåstrup sad eleverne alene 0,9 procent i 1999-2000, efteråret 2000 2,5 procent på grund af lærerfravær og manglende vikardækning.

For Enhedslisten er det vigtigt, at der er ligestilling mellem de forskellige typer af gymnasiale ungdomsuddannelser.

For at opnå dette mål er det ud fra Enhedslistens opfattelse nødvendigt at tilføre handelsskolen målrettede midler for at sikre en bedre undervisning. I dag kan vi konstatere en forskel på 19.000 kr. pr. årselev mellem det almene gymnasium, og HHX, en forskel på 57.000 over tre år. Det er denne forskel, der skal rettes op på.

Men hvad vil Venstre nu, da partiet er kommet i regering? Skal de mange løfter til handelsskolerne opfyldes, eller hvad? Det er svært at sige, for handelsskolerne er ikke nævnt med et eneste ord i det ellers omfangsrige regeringsgrundlag. Derfor, Ulla Tørnæs, vil jeg gerne have svar på, om løfterne til handelskskolerne skal opfyldes, og er der penge til skolerne i regeringens forslag til finanslov?

Ungdomsuddannelserne skal være ligestillede

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce