Undervisning. Friskolelov udnyttes på det groveste


Undervisning. Friskolelov udnyttes på det groveste

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Morten Weiss-Pedersen, Vestergade 43, Strib - by-og regionsrådsmedlem, De Konservative - jra@fyens.dk
Peter Leth-Larsen
Debat. 

Diskrimination plejer at være et fyord i den store danske ordbog. Og dog skal vi måske til at diskriminere noget mere, hvis vi vil beholde det Danmark, vi kender og holder af.

I hvert fald hvis vi stiller skarpt på de muslimske friskoler, der de seneste år er skudt op som svampe på en regnvåd græsplæne. Friskoler hvor mange er blevet underkastet skærpet tilsyn fra Undervisningsministeriet grundet uorden i økonomien i uskøn kombination med undervisningsafsæt i radikaliseret islam.

Hvordan har det kunnet ladet sig gøre? Forklaringen er enkel - i Danmark har vi en generøs og rundhåndet friskolelov, der har gjort det enkelt og let at oprette friskoler. Og det er som udgangspunkt udmærket qua en dansk tradition, der understøtter frisind og lige ret for Loke som for Thor. En demokratisk og pluralistisk folkelighed kan man også kalde det.

Hertil kommer, at dette danske frisind som sit dna har, at flertallet af danskerne overordnet uanset politiske holdninger i øvrigt i sidste ende finder sine rødder i en fælles historie, tradition og kultur. Eller udtrykt på anden vis: DF'eren, socialdemokraten, venstrekvinden og de konservative vil sameksistere baseret på et land opbygget på dansk kultur og folkelighed.

Med et glimt i øjet kan konstateres, at det næppe gælder de kulturradikale og vennerne i Alternativet og Enhedslisten, der vrænger næse af alt, der bare lugter af munter og livsbekræftende dansk folkelighed og kærlighed til Danmark. Man er vel multikulturelle internationalister!

Denne fællesskabsfølelse på tværs af partier er det historiske lys, som friskoleloven skal ses i. En liberal og generøs lov, der nu udnyttes på det groveste i ekstreme muslimske kredse, hvad der kalder på en afklapsning i skikkelse af skolelukninger.

Alternativet er at møde intolerance med slap tolerance med det resultat, at masser af muslimske børn i deres formørkede skoler præges mentalt på en måde langt væk fra dansk demokratiforståelse og folkelig tradition.

Eller sagt på anden vis: Vi skal dokumenteret og målrettet diskriminere skoler, der har rødder i en fundamentalistisk civilisation langt væk fra de værdier, der bærer sekulære og oplyste vesteuropæiske nationer herunder Danmark.

Og så kan vi i øvrigt roligt blive ved med at give forældre mulighed for som tilforn at oprette friskoler baseret på frisind og demokratiske værdier.

Alt er nemlig ikke lige meget værd i en polariseret og konfliktfyldt verden.

Undervisning. Friskolelov udnyttes på det groveste

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce