Umulig konstruktion

Uffe Clausen

Umulig konstruktion

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

boye og boye

I en lederartikel 18/8 påpeger avisen, at opvarmningen til revancematchen i Odense er i fuld gang mellem kamphanerne Boye og Boye, der pudser hver deres profil på bekostning af modparten.

Netop! Det er det, det hele handler om, og det er det, der sinker byudviklingen. Her har den ene ikke noget at sige den anden på.

Forestillede man sig, at kommunen var en privat virksomhed, ville man helt sikkert aldrig have fortsat med en så tåbelig ledelseskonstruktion, som man er tvunget til i en kommune med såkaldt mellemformsstyre (delt politisk og administrativ ledelse), hvor de politisk udnævnte rådmænd har ansvar for deres forvaltningsområder. Og det er just her, kæden for alvor hopper af og kan skabe store problemer i det såkaldte kommunale selvstyre.

Det er mere end indlysende, at det skal gå galt, når en tidligere mangeårig borgmester, som har været dygtig til at iscenesætte sig selv, pludselig ikke længere er borgmester, og efter valget bliver decimeret til en lavere forvaltningspost i kommunen og skal samarbejde med en ny chef af modsat politisk observans.

Denne model er alt andet lige - uanset hvilket politisk parti man tilhører - umulig i sin konstruktion og er på forhånd skabt til at skabe vanskeligheder. For selvfølgelig vil den i egne øjne forsmåede Boye med næb og klør forsøge at kæmpe sig op på den gode taburet igen

Havde der været tale om det private erhvervsliv, ja, så havde den afsatte borgmester meget sandsynligt slet ikke været i "virksomheden" længere, og en ny ledelse kunne tage det fulde ansvar for udviklingen.

Men vi lever i fortidens verden, hvor der fortsat findes højt lønnede rådmænd, som er udnævnt politisk. Og det kræver, at såvel borgmester som rådmændene af forskellig politisk observans kan samarbejde i den kommunale bestyrelse.

For mig at se er der ingen som helst tvivl om, at det bedste for borgerne og også for Anker Boye selv havde været, at han havde taget konsekvensen af nederlaget efter valget og var gået af med ventepenge og en rigtig god pension i bagagen.

Umulig konstruktion

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce