Ulovlige ægteskaber

Kenneth Kristensen Behrt

Ulovlige ægteskaber

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

barnebrude

Helt unge piger mellem 14 og 18 år bliver ulovligt viet af imamer. Det indtil nu oversete problem blev afsløret for omtrent tre uger siden, da TV 2 fulgte et muslimsk bryllup i Vollsmose, hvor en 16-årig pige blev gift med en 22-årig mand.

I følge dansk lov skal begge ægtefæller ellers være fyldt 18 år, før der kan indgås ægteskab. Hvis den ene part er under 18 år kan der undtagelsesvis gives tilladelse til at indgå ægteskab alligevel, men den tilladelse indhenter imamerne ikke. Dermed er ægteskabet ikke juridisk gyldigt efter dansk lov, men ifølge islamisk lov stiller situationen sig helt anderledes.

Pigen, som det ofte vil være, er lovformeligt gift og skal opfylde sine forpligtelser i forhold til sin mand herunder også seksuelle forpligtelser.

Ligestillingsminister Karen Jespersen (V) har indtil videre kastet håndklædet i ringen og undladt at løse problemet, og det selvom en del af løsningen sådan set ligger lige for.

Når imamer blæser højt og flot på dansk lovgivning, så kan de ikke samtidig betros hvervet lovformeligt at vie ægtefæller. Afsløres det derfor, at en imam har medvirket til at gifte en person under 18 år uden at have indhentet den fornødne tilladelse, bør vedkommende fratages sin vielseskompetence.

Samtidig bør der i straffeloven udformes en særlig paragraf, der vedrører medvirken til indgåelse af ulovlige ægteskaber, herunder ægteskaber, hvor ægtefællerne er under 18 år, eller hvor imamen medvirker til at etablere et bigami-forhold.

Hvis en imam gentagende gange medvirker til at vie ægtefæller under 18 år, bør vedkommende ifalde fængselsstraf.

Det er nødvendigt at skride konsekvent ind over for imamerne, så de forstår, at i Danmark gælder dansk lov - ikke islamisk.

Ulovlige ægteskaber

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce