Udemokratiske metoder


Udemokratiske metoder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

rygelov

Når vi taler om rygelov, er der ikke meget demokrati. Ifølge Kim Larsen er rygeloven udemokratisk. Og han bruger selv udemokratiske metoder for at fremme sit eget synspunkt.

Over indgangen til de tyske koncentrationslejre stod der skrevet "Arbeit macht frei". Det betød, at så længe du kunne arbejde for den nazistiske krigsmaskine, så slap du for at dø i gaskammeret.

Kim Larsen vender det til "Gesundheit macht frei". Med det mener han måske, at så længe, man har helbredet i orden så kan man bare ryge løs. Det viser sig jo, at de mennesker, der er ramt af KOL-rygerlunger, lungekræft eller forskellige kredsløbssygdomme, der er rygerelaterede, bitterligt fortryder, at de nogensinde har røget.

Og de, som er ramt af samme sygdomme, men som aldrig selv har røget, men på grund af passiv rygning er ramt, må være særdeles bitre over, at de har måttet finde sig i at sidde i røgfyldte lokaler på deres arbejdsplads.

Dengang vi ikke havde nogen rygelov, var det rygernes diktatur. Sagde man fra, fik man bare at vide, at kunne man ikke lide lugten i bageriet, så kunne man finde et andet arbejde.

Når det offentlige overhovedet griber ind med lovregulering, skyldes det nok også de enorme summer, sundhedsvæsenet påføres ved behandling af rygerrelaterede sygdomme.

Og det er vel også demokratisk, når ikke-rygere siger, at de ikke vil være med til at betale for rygernes selvpåførte følgesygdomme.

I demokratiets navn kan Kim Larsen ryge alt det, han vil, og han kan også både ryge og rejse, når bare han gør det uden at genere andre mennesker med det, men det store problem er, at rygning er en afhængighed, som gør, at rygeren skal have sit "stof", og han overhører derfor folks venlige henstillinger om at lade være, eller at gå et andet sted hen. Han vender bogstaveligt det døve øre til og udemokratisk ryger videre.

Og så længe det er sådan, ja, så er det demokratisk med en rygelov.

Udemokratiske metoder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce